Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Bromma Gymnasium

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med en kvalitativ utbildning som hela tiden utvecklas i samråd med de ambitiösa eleverna. Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och samarbetar i arbetslag kring klasserna. De samarbetar också med sina ämneskollegor för att utveckla undervisningen.

För att din kunskap ska bli så verklighetsanknuten som möjligt samarbetar vi med företag och högskolor, gör studiebesök och bjuder in föreläsare.

Bromma gymnasium har de senaste åren storsatsat på att låta så många elever som möjligt starta, driva och avveckla ett företag i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. Vi är nu en av Sveriges största UF-skolor och eleverna har vunnit många prestigefyllda priser både regionalt och nationellt. I UF-mästerskapen 2023 utsågs skolan till Årets UF-skola.

För oss är det viktigt att våra elever trivs på skolan och genom elevinflytande och roliga aktiviteter uppnår vi en hög trivsel och gemenskap hos våra elever. Eleverna har inflytande via klassrådet, elevrådet och matrådet. Vi ordnar en stor tävling mellan klasserna som heter Brommakampen och mindre tävlingar som t.ex tävling om bästa pepparkakshus och pi-tävling. Vi har även en egen idrottsförening som ordnar bollspel, träning och Skol-DM. Vårt elevhälsoteam arbetar hela tiden för att främja alla elevers trivsel.

Skolans lokaler är ljusa och fräscha. Här finns ett stort bibliotek med en bibliotekarie som hjälper eleverna hitta material till sina skolarbeten. Det finns välutrustade laborationssalar, musiksal, bildsal, aula, café, matsal och två idrottshallar. I höstas blev en helt ny byggnad klar på skolgården. Under våren blev ombyggnaden av matsalen klar. Den är nu betydligt större och inredd med nya möbler och utrustning. Precis intill skolan ligger Stora Mossens idrottsplats.

Välkommen till en skola där kunskap och gemenskap alltid står i fokus!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Bromma Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • niu
  • NA
  • TE
  • EK
  • SA
  • IMS