Vettergymnasiet

Den lilla skolan med det stora hjärtat

Vettergymnasiet är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium som startade år 2009. Vi är en liten skola med fräscha lokaler i centrala Jönköping.

På Vettergymnasiet erbjuder vi en trygg och utvecklande lärmiljö där du som elev får det stöd och den hjälp du behöver för att lyckas med förberedelserna inför högre studier eller arbete inom den bransch du utbildas för. Vårt fokus är att erbjuda en kvalitativ och lärarledd undervisning, vilket vi anser vara avgörande för att du ska kunna nå dina mål under din gymnasietid.

Vi är en mindre skola, vilket ger oss möjligheten att skapa goda relationer med dig som elev. Våra lärare brinner för grym undervisning, för våra elever och för att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar.

Samhällsprogrammet
Samhällsprogrammet på Vettergymnasiet är för dig som som vill få insikter i samhällets dynamik och människors påverkan. Du analyserar kriminalitet, identitet och samhällspåverkan.

Under utbildningen kommer du att studera samhällskunskap, psykologi, sociologi och kriminologi. Du kommer också att titta på förändringar i samhället från både ett historiskt och internationellt perspektiv.

Efter gymnasiet kommer du att ha möjlighet att fortsätta din utbildning vid universitetet eller högskolan. Du kan välja att bli kommunikatör, lärare, journalist, polis, kurator, psykolog eller andra yrken inom samhällsvetenskap.

Barn- och fritidsprogrammet
Vill du arbeta med människor inom pedagogiska och sociala yrken, som barnskötare, elevassistent/personlig assistent, förskolelärare/lärare, polis, socionom eller psykolog? Då är barn- och fritidsprogrammet på Vettergymnasiet det perfekta valet för dig!

Barn- och fritidsprogrammet på Vettergymnasiet är utformat för att möta dina intressen och passion för att hjälpa och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.

Efter gymnasiet kommer du att få både möjligheten att gå direkt ut i arbetslivet eller att läsa vidare på högskola/universitet.

El- och energiprogrammet
Vill du arbeta inom IT-branschen som Systemtekniker, Supporttekniker, Servicetekniker, Nätverkstekniker, Programmerare, Webbutvecklare, Designer, IT-säkerhetsspecialist eller Dataingenjör? Då är el- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik på Vettergymnasiet det perfekta valet för dig!

El- och energiprogrammet på Vettergymnasiet är för dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får lära dig att arbeta och bli duktig inom det datortekniska området.

Efter gymnasiet kommer du att få både möjligheten att gå direkt ut i arbetslivet eller att läsa vidare på högskola/universitet.

Visa mer

Kontakta Vettergymnasiet


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Vettergymnasiet. Vettergymnasiet hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • EE
  • BF
  • IMA
  • IMY

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!