Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi finns i monter C05:43

Norra Real

Norra Real är skolan för dig som vill ha en god grund att stå på inför allt vad vuxenlivet har att erbjuda, och som samtidigt vill förbereda dig för fortsatta studier på universitet eller högskola. Därför erbjuder vi tre studieförberedande program; det humanistiska, naturvetenskapliga och det samhällsvetenskapliga.

På det humanistiska programmet erbjuder vi:
- kultur

Inom ramen för det naturvetenskapliga programmet erbjuder vi:
- naturvetenskap
- naturvetenskap profil forskning
- naturvetenskap profil matematik
- naturvetenskap profil miljövetenskap

På det samhällsvetenskapliga programmet erbjuder vi:
- samhällsvetenskap
- samhällsvetenskap profil miljö

Flexibelt lärande
Det går inte att söka en plats i denna verksamhet på Norra Real utan tillsättning sker via Skolslussen på uppdrag av Utbildningsförvaltningen.

På Flexibelt lärande vid Norra Real läser elever som har behov av individanpassade gymnasiestudier i teoretiska ämnen inom ramen för introduktionsprogram, IM, syftande till studiebevis eller gymnasieexamen på nationellt program inom Samhällsvetenskapliga, Naturvetenskapliga eller Humanistiska programmet inom gymnasieskolan.

Varje elev har ett flexibelt upplägg i form av ett individuellt schema, enskild studiemiljö och individuell studietakt. Undervisningen sker i mindre grupper och i vissa fall enskilt. Vardagen präglas av ett nära mentorskap där samtal kring och handledning och uppföljning av studierna sker mycket tätt.

Här kan skicka dina frågor till Norra Real.

• NA
  • HU