Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra!

Vi vill inspirera och motivera dig till att överträffa dina mål. Här ska du lära för livet och inte för skolan, därför prioriterar vi mer än bara skolämnen. Vi jobbar alltid med modern forskningsbaserad pedagogik, det digitala lärandet och ett aktivt elevinflytande.

Skolan ligger i ett eget hus på Gärdet i Stockholm, nära både kommunikationer och grönområden och har egen matsal. En trivsam och modern skola där du kan fokusera på att utvecklas, och förbereder dig både för vuxenlivet, högskolan och arbetslivet.

Kvalitet 
För oss handlar kvalitet i skolan om bra lärare, god gemenskap, modern teknik och en inspirerande miljö. Att du mår bra, såväl fysiskt som mentalt, är en förutsättning för att du ska kunna nå dina mål. Därför är vi noga med att ha en fungerande elevhälsa, med elevhälsoteam som bland annat består av skolsköterska, kurator och specialpedagog. 

Stark sammanhållning
När du läser på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra kommer du upptäcka att det är svårt att gömma sig och bli en i mängden. På vår skola är sammanhållningen lika viktig som själva undervisningen. Våra gemensamma aktiviteter, traditioner och skolföreningar bidrar till en fin gemenskap.

Centralt läge
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra ligger centralt, ett stenkast från Gärdets T-bana. Moderna lokaler med närhet till grönområden och stadsliv ger skolan ett optimalt läge. 

Höga kunskapsmål
Motivation, självförtroende och inre balans är avgörande för att lyckas. Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra använder sig av en modell för studieteknik som vi kallar "Färdigheter för framgång". Här lägger vi fokus på den egna förmågan att lära, så att du som elev blir medveten om dina styrkor och utvecklingsområden och kan träna upp dessa. 

De bästa lärarna
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra bedriver lärarledd undervisning, därför är skickliga och engagerade lärare centrala för skolan. Lärarna på Klara Östra är engagerade ämnesspecialister och inspirerande pedagoger, som både ställer höga krav och får alla att trivas.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA