JENSEN gymnasium Norra

Vill du gå på en populär skola i Stockholm där du har tre roliga och utmanande år framför dig? Då ska du välja JENSEN gymnasium Norra! Skolan tar dina drömmar och mål på allvar samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier. Skolans ledstjärnor är ambition, disciplin, mod och omtanke.

Träning för verkligheten
JENSENs utbildningskoncept Träning för verkligheten genomsyrar hela skolan och undervisningen. Du får som elev möjlighet att arbeta med case-studies, göra studiebesök för att få en inblick i hur olika verksamheter fungerar, delta i tävlingar som Juridik-SM, besöka och intervjua företag och exempelvis arbeta med Ung företagsamhet där du på egen hand får starta, driva och avsluta ett företag.

På JENSEN gymnasium Norra har eleverna ett så kallat blockschema. Ett schema som liknar högskolans utformning och ger sammanhållen tid för förberedelse och efterarbete. Det främjar förmågan till ansvarstagande och att lägga upp sina egna studier. Smartstudy (lärarledd läxhjälp) har vi varje dag.

Hälsoprofil
Mår vi bra både fysiskt och mentalt så presterar vi bättre! Därför sätter vi på JENSEN gymnasium Norra din hälsa i fokus. Rörelse genom pedagogiska promenader där eleverna tillsammans med sin lärare promenerar i vackra Vanadislunden och samtalar kring relevanta frågeställningar kopplat till ämnet, sker varje dag. Vi jobbar också med mental träning i form av avslappnings- och fokuseringsövningar. I skolans matsal serveras en allsidig kost. På skolan finns också ett fulltaligt elevhälsoteam. Skolan är självklart tobaksfri.

Program och profiler
Programmen på JENSEN gymnasium Norra är alla högskoleförberedande. Förutom de ämnen som alltid ingår i programmen och inriktningarna, erbjuder vi även intressanta profiler som förbereder dig särskilt väl för studier och arbetsliv.

Höstterminen 2020 startade vi en ny profil på ekonomiprogrammet: Business and Economics, där delar av undervisningen sker på engelska. Till Hösten 2021 startar vi två nya och unika profiler på Naturvetenskapsprogrammet: Bioteknik och Medicin

Läs mer om våra olika profiler på vår hemsida.

Få undervisning av engagerade och kompetenta lärare
När våra elever blir tillfrågade om vad det bästa med skolan är så säger de att det är lärarna. På JENSEN gymnasium Norra engagerar sig lärarna och coachar dig som elev för att du ska lyckas. De hjälper dig att nå dit du vill och nå dina mål. Här får du undervisning av kompetenta och behöriga lärare. Omtanken och det goda bemötandet våra lärare visar genomsyrar verksamheten.

Bildning och digital kompetens
På JENSEN Gymnasium Norra arbetar vi med färdigheter såsom skrivande, läsning och digital kompetens.

Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller IT i undervisningen. Varje elev har en egen dator där Google apps används i undervisningen, det underlättar elevens egna skolarbete och interaktion med lärare och andra elever.  Vi använder oss av JENSEN Campus, en plattform där du som elev både skickar in och får feedback på dina uppgifter. I digitala kurser har eleverna även tillgång till vår iMac-datorsal och på teknikprogrammet används exempelvis 3D-skrivare i kurserna.

Vi värdesätter också användandet av penna och papper då skrivandet är en viktig del av utvecklingen av språk och och studieteknik. Vi lägger stor vikt vid läsandet av skönlitteratur och vetenskapliga texter. Att vara beläst och förstå både dåtid och nutid är ett av målen med utbildningen hos oss.

Entreprenörskap och företagande
Hos oss på JENSEN gymnasium Norra får du möjligheten att delta i Ung Företagsamhet (UF), här får du som elev möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag med allt vad det innebär. Företagen drivs i grupp eller enskilt och många elever anser att starta ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under studietiden, då de fick chans att utvecklas som person och företagare.  Elever från JENSEN gymnasium Norra har vunnit många priser inom UF, till exempel “Årets vara” år 2016.

JENSEN Gymnasium Norra ligger i fräscha och trevliga lokaler på Tulegatan 44 i Stockholm, nära till både Odenplan och Tekniska högskolan (Östra station). Vi är en skola som satsar på dig. Gör du?

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Välkommen till JENSEN gymnasium Norra!

Visa mer

Kontakta JENSEN gymnasium Norra


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till JENSEN gymnasium Norra. JENSEN gymnasium Norra hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • SA

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!