Apelrydsskolan

Internatskola för rimlig peng!

Internatskolor har funnits i mer än tusen år och är särskilt vanliga i engelskspråkiga länder. I Sverige finns få traditionella internatsskolor, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. Hos bor du på internatet för 3000-4000 kr i månaden inklusive all mat och du har sju olika program att välja bland. På skolan bor ca 90 elever och det totala antalet elever på skolan är ca 180.

Apelryd - topprankad bland Sveriges skolor
I den senaste undersökningen som genomförts av skolinspektionen bland Sveriges gymnasieelever, rankas Apelrydsskolan i det absoluta toppskiktet av Sveriges skolor. Faktorer som trygghet, lärarnas kvalitet, utbildningarnas kvalitet och studiero är i undersökningen långt bättre på Apelryd jämfört med Sveriges snitt.

Jobba med det du brinner för!
Hos oss får du jobba med det du brinner för! Vi har höga pedagogiska ambitioner och är stolta över den kreativa och stimulerande utbildningsmiljö vi erbjuder. Skolan har ett fint bibliotek och du får en ipad till dina studier. Pedagogiken kan bäst beskrivas som upplevelsebaserad, vilket betyder att du får kunskap från både teori och erfarenheter t ex vid modevisning, musikalföreställning, restaurangverksamhet,  träning, UF-företagande eller en utlandspraktik. Våra elevers studieresultat står sig mycket väl i en nationell jämförelse.

Genom samarbete med flera universitet och högskolor och med näringslivet vet vi vad som krävs för att du ska lyckas. Att ge dig som elev behörighet och möjlighet att läsa vidare på högskolor och universitet ser vi som den viktigaste uppgiften för oss.

Utbildningarna
Hos oss kan du välja de högskoleförberedande utbildningarna Global Management, Musikal, Hälso- & träningscoach, Mat & dryck, Mode & design, Fotografisk bild och Musikteater. Tillsammans med Textilhögskolan i Borås erbjuder vi även spetsutbildningen Etisk modedesign.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Apelrydsskolan.

• BF
  • ES