På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm

VRG Djursholm ligger i en vacker miljö nära bussförbindelser och Roslagsbanan. Vi erbjuder en universitetsförberedande undervisning i de teoretiska ämnena, samtidigt som du kan utveckla din kreativitet i form av bild, sång, musik eller genom att kanske delta i VRG:s årliga musikal. På skolan finns många idrottslag, som deltar i idrottsutbyten med andra skolor i Sverige. Majoriteten av eleverna i Djursholm kommer från norrortskommuner och Stockholm. Elevernas olika erfarenheter bidrar till att skolan är en spännande mötesplats.

Att med individen i centrum och utifrån ett helhetsperspektiv förmedla utbildning av hög akademisk och konstnärlig kvalitet, med sikte på framtida studier och arbetsliv i Sverige och utomlands.
– VRG:s verksamhetsidé

På Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm samsas teoretiska studier på hög akademisk nivå med rika möjligheter till konstnärligt uttryck. Du som väljer Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammets spetsutbildning i engelska kan delta i någon av VRG:s musikaler, eller fördjupa dig i bild eller musik. 

På VRG Djursholm får du en högklassig undervisning i de teoretiska ämnena, samtidigt som kan du utveckla din kreativitet i form av t ex bild och musik.

Skolan har en internationell prägel, med många utländska kontakter och samarbeten. Skolan arbetar i en digital inlärningsmiljö, har kontakter med universitet och högskolor och inbjuder föredragshållare utifrån. Undervisningen är på svenska eller engelska, beroende på vilken lärare som leder kursen. De lärare som undervisar på engelska har språket som sitt modersmål. Skolans lärare kommer bl.a. från England, Australien, Kanada, Frankrike, Spanien och Tyskland. Förutom engelska kan du läsa spanska, franska och tyska. En del av undervisningen sker genom rollspel, som genom att det är en upplevelsebaserad inlärning, är ett roligt sätt att se till att få kunskap om och insikt i olika ekonomi– och samhällsfrågor.

Varje termin bryts den ordinarie undervisningen för sammanhållna projektarbeten. Tidigare elever som gått vidare till universitet och högskola vittnar om hur väl förberedda för sina vidare studier de blivit under sin tid på VRG. Bland kurserna under det individuella valet kan du utveckla din konstnärlighet, genom att välja kurser i exempelvis bild eller musik. Du kan också välja att ägna dig åt idrott. Det finns många skollag, som deltar i idrottsutbyten med andra skolor i Sverige. 

Viktor Rydberg Gymnasium har riksintag. Skolorna drivs av en stiftelse.

Visa mer

Kramar och pussar och godsaker till alla VRG elever på Alla hjärtans dag. ♥️Traditionsällskapet pyntade och arrangerade spännande blinddates och klädkoder. #vrganda #vrgdjursholm

Det är vi som ska åka på utbytesresa till Tanzania på sportlovet och det är vi som ansvarar för Mariettas café alla eftermiddagar. Välkomna! #vrganda #vrgdjursholm

After an intense weekend of trials, the team that will represent Sweden at the World Schools Debating Championships 2018 has been selected. The Championship will be held in Zagreb, Croatia this summer. Congratulations to the following speakers who have made Team WSDC 2018! Elsa Hesslow YDS Malva Dahlqvist VRG Djursholm Tomass Wilson VRG Djursholm Felicia Hu VRG Djursholm Kristine Wilson VRG Djursholm And the reserve speaker this year is: Nika Aghajani VRG Djursholm. We are proud of this performance and wish the speakers all the best! #vrgdjursholm #vrganda #vrskolor

Kultur och idéhistoriagruppen besöker Riddarholmen med Ann. #vrgdjursholm

Välkomna till Mariettas Café innan föreläsningen börjar kl. 15.00 i aulan! #vrgdjursholm

Idag öppnar Mariettas Café. Välkomna på invigningsceremoni kl.13.30! Riktiga Marietta är på plats idag! Vi håller öppet till kl.16. #vrgdjursholm #vrganda