Växjö Fria Gymnasium

Hos oss kan du välja att läsa
Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Växjö Fria Gymnasium är en skola som är känd för sitt trivsamma arbetsklimat och det nära samarbetet mellan elever och lärare. Hos oss får du en egen bärbar dator i ett arbetsrum som du delar tillsammans med ett par klasskompisar, vilket bidrar till en lugn och trygg arbetsmiljö.

Idrott - NIU
Är du intresserad av idrott erbjuder vi även dig möjligheten att utöva och utvecklas i din idrott samtidigt som du kombinerar detta med gymnasiestudier. Du kan välja mellan Dans, Fotboll, Gym/Fitness, Innebandy, Ishockey, Konståkning och Gymnastik.. Skolan erbjuder även Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Ishockey, Innebandy och Fotboll.

Sista ansökningsdatum för NIU – innebandy och NIU-fotboll kommer vara 1 dec 2018.

Kontaktperson för NIU-utbildningarna är [email protected]

Samtliga elever på skolan har också möjlighet att välja att läsa profilidrott i någon av följande idrotter: Dans, Fotboll, Gym/Fitness, Innebandy, Ishockey, Konståkning och Gymnastik. Placeringen på Arenastaden innebär bättre förutsättningar både när det gäller träningsmöjligheter och ett ökat samarbete med de klubbar som finns representerade i området.

Också för de elever på skolan som inte har idrott som tillval har flytten till Arenastaden fått positiva effekter. Skolan har lokaler med ny teknik och ändamålsenlig utrustning. Exempel på detta är en ny laborationssal för de naturvetenskapliga ämnena och ett nytt metodrum för praktiska övningar för skolans vård- och omsorgselever. Dessutom har områdets faciliteter som gym, träningscenter, upplevelsebowling, restauranger och eventytor skapat nya möjligheter för samtliga elever på skolan.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Växjö Fria Gymnasium.

• NA
  • EK