På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Växjö Fria Gymnasium

Hos oss kan du välja att läsa
Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Växjö Fria Gymnasium är en skola som är känd för sitt trivsamma arbetsklimat och det nära samarbetet mellan elever och lärare. 
Skolans pedagogiska grundtanke är att ge varje elev förutsättningar för att utvecklas mot sina individuella mål.
Vi tror att grunden för ett framgångsrikt lärande är att skolan erbjuder en arbetsmiljö med trygghet och studiero. Det här är något vi har fokuserat på i våra lokaler. Vi har stora klassrum med ny teknik, större torgytor för social samvaro men också många mindre ytor där man kan få studiero.

Idrott – NIU
Är du intresserad av idrott erbjuder vi även dig möjligheten att utöva och utvecklas i din idrott samtidigt som du kombinerar detta med gymnasiestudier. Du kan välja mellan Dans, Fotboll, Gym/Fitness, Innebandy, Konståkning och Gymnastik. Skolan erbjuder även Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Ishockey, Innebandy och Fotboll.

Sista ansökningsdatum för NIU – innebandy och NIU-fotboll kommer vara 1 dec 2019.

Kontaktperson för NIU-utbildningarna är [email protected]

Samtliga elever på skolan har också möjlighet att välja att läsa profilidrott i någon av följande idrotter: Dans, Fotboll, Gym/Fitness, Innebandy, Konståkning och Gymnastik. Placeringen på Arenastaden innebär bättre förutsättningar både när det gäller träningsmöjligheter och ett ökat samarbete med de klubbar som finns representerade i området.

Också för de elever på skolan som inte har idrott som tillval har flytten till Arenastaden fått positiva effekter. Skolan har lokaler med ny teknik och ändamålsenlig utrustning. Exempel på detta är en ny laborationssal för de naturvetenskapliga ämnena och ett nytt metodrum för praktiska övningar för skolans vård- och omsorgselever. Dessutom har områdets faciliteter som gym, träningscenter, upplevelsebowling, restauranger och eventytor skapat nya möjligheter för samtliga elever på skolan.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Växjö Fria Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA
  • VO