Växjö Fria Gymnasium

Hos oss kan du välja att läsa
Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Växjö Fria Gymnasium är en skola som är känd för sitt trivsamma arbetsklimat och det nära samarbetet mellan elever och lärare. Hos oss får du en egen bärbar dator i ett arbetsrum som du delar tillsammans med ett par klasskompisar, vilket bidrar till en lugn och trygg arbetsmiljö.

Skolan finns i moderna lokaler i centrala Växjö, med närhet till buss- och tågkommunikationer. Vi har öppet mellan 07.30 och 17.00 varje dag med personal på plats för att du ska kunna sitta här och studera med tillgång till lärarhjälp.

Idrott - NIU
Är du intresserad av idrott erbjuder vi även dig möjligheten att utöva och utvecklas i din idrott samtidigt som du kombinerar detta med gymnasiestudier. Du kan välja mellan Dans, Fotboll, Gym/Fitness, Innebandy, Ishockey, Konståkning och Gymnastik.. Skolan erbjuder även Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Ishockey.

Bli en av oss, besök vår hemsida eller kolla in oss på Facebook och Instagram!

Vi flyttar!
Årsskiftet 2017/2018 kommer Växjö Fria Gymnasium att flytta in i helt nybyggda skollokaler på ICON Växjö, på Arenastaden i Växjö.

I samband med flytten kommer Växjö Fria Gymnasium att göra en ökad satsning för de elever som läser idrott på skoltid. Idag erbjuder skolan den nationellt godkända idrottsinriktningen (NIU) i ishockey i samarbete med Växjö Lakers Hockey. Växjö Frias avsikt är också att utveckla NIU i innebandy och fotboll i samverkan med föreningslivet på Arenastaden från och med läsåret 2017/18. Samtliga elever på skolan har också möjlighet att välja att läsa profilidrott i någon av följande idrotter: Dans, Fotboll, Gym/Fitness, Innebandy, Ishockey, Konståkning och Gymnastik. Placeringen på Arenastaden kommer innebära bättre förutsättningar både när det gäller träningsmöjligheter och ett ökat samarbete med de klubbar som finns representerade i området.

Också för de elever på skolan som inte har idrott som tillval kommer flytten till Arenastaden att få positiva effekter. Skolan får lokaler med ny teknik och ändamålsenlig utrustning. Exempel på detta är en ny laborationssal för de naturvetenskapliga ämnena och ett nytt metodrum för praktiska övningar för skolans vård- och omsorgselever. Dessutom kommer områdets faciliteter som gym, träningscenter, upplevelsebowling, restauranger och eventytor att skapa nya möjligheter för samtliga elever på skolan.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Tack för denna vecka. Hoppas ni får en härlig helg #vfggästinsta

Åk 3 elever på Vård och omsorgsprogrammet pratar med elever på språkintroduktionen om vad man gör på programmet. Tema VOC vecka

Vi har förberett för nästa veckas Vfg cup. Glöm inte att ni måste anmäla er till antingen mig, Monica, Josefine, Martin, Jimmy, Erika eller Peter senast måndag lunch om ni vill ha ett event tis-tors. 👻🎃😱 #vfggästinsta

Idag är alla treor på besök på Elin Wägners Lilla Björka som en del i ett läsprojekt i Svenska 3.

När det är studiedag hinner man luncha med trevliga kollegor 😊👏🏻#vfggästinsta

Vanlig syn på mitt skrivbord. Många koppar blir det på en dag för att hålla fokus 😊☕️#vfggästinsta