Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Swedish School London / Svenska skolan i London

Svenska skolan i London grundades 1907 och har en lång tradition att utbilda svenska elever i London. Gymnasiet, med plats för 145 elever, ligger i Richmond och är integrerat i Richmond International American University, som är ett internationellt universitet med studenter från hela världen. Skolan följer den svenska läroplanen med särskild betoning på det engelska språket och internationalisering.

Hos oss kan du läsa något av de studieförberedande programmen Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. En nyhet inför höstterminen 2019 är att vi även, som enda utlandsskola, startar Handel- och administrationsprogrammet, med profilen internationellt företagande och entreprenörskap.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en studiemiljö som är omtalad för kvaliteten på undervisningen och såväl personal och elevers engagemang. Klasserna består av elever från hela Sverige och elever som är bosatta i London med sina familjer. Oavsett om du väljer att komma till oss för ett utbytesår eller vill studera alla tre åren på SSL tror vi att du kommer uppleva tiden här både som intellektuellt utmanande och givande.

Som regel utvecklas våra elever starkt – både socialt och kunskapsmässigt. En bidragande orsak till detta är den nära miljön som gör att vi ser den enskilda eleven och kan följa upp dennes behov. Ett eller flera studieår hos oss ger dig brittisk kultur och utvecklat engelskt språk i värdfamiljen. Skolan anordnar en rad studie- och teaterbesök samt upplevelser av det mångkulturella London. På Handelsprogrammet får eleverna också möjligheten att lära sig mer om företagande och entreprenörskap genom sin praktik på ett företag i London.

Vår skola och utbildning genomsyras av kvalitet – i en trevlig miljö med tydliga regler. Här får du en stabil grund oavsett vad du vill göra efter gymnasiet.

Här kan du läsa mer om hur du söker till oss >>

Warm Welcome!

Här kan skicka dina frågor till Swedish School London / Svenska skolan i London.

• NA
  • EK