Swedish School London / Svenska skolan i London

Svenska skolan i London grundades 1907 och har en lång tradition att utbilda svenska elever i London.

Skolan, som idag har 143 elever, följer den svenska läroplanen med särskild betoning på det engelska språket och internationalisering. Vi erbjuder Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. Som regel utvecklas våra elever starkt – både socialt och kunskapsmässigt. En bidragande orsak till detta är den nära miljön som gör att vi ser den enskilda eleven och kan följa upp dennes behov. Ett eller flera studieår hos oss ger dig brittisk kultur och utvecklat engelskt språk i värdfamiljen. Skolan anordnar en rad studie- och teaterbesök samt upplevelser av det mångkulturella London. Vår skola och utbildning genomsyras av kvalitet – i en trevlig miljö med tydliga regler. Här får du en stabil grund oavsett vad du vill göra efter gymnasiet.

Vi följer de svenska läro- och kursplanerna, liksom de svenska betygskriterierna. Precis som för gymnasieskolor i Sverige står vi under tillsyn av Skolverket.

Eftersom vi formellt sett är en engelsk skola så står vi också under tillsyn av den engelska myndigheten OFSTED, Office For Standards in Education. När OFSTED inspekterade skolan i mars 2016, fick vi för andra gången i rad det högst rankade omdömet ”Outstanding”, och man konstaterade bland annat att Svenska Skolan i London erbjuder ”A very positive learning environment”.

Skolan ligger i Richmond och är integrerat i Richmond International University, som är ett internationellt universitet med studenter från hela världen. Som elev på gymnasiet är du antingen boende i London eller utbytesstudent under ett eller flera år.

Vi erbjuder dig en stimulerande utbildning i högt tempo som följer den svenska läroplanen, samtidigt som du ständigt är omgiven av det engelska språket. Du kan studera här under samtliga tre läsår och givetvis då även ta examen hos oss. Våra engagerade lärare finns här för ge dig kunskap, stimulera ditt eget lärande och utveckla ditt kritiska tänkande. Hos oss får du också en god grund och hjälp med att förbereda dig för nästa steg i livet, oavsett om du siktar på vidare akademiska studier eller överväger andra karriärval.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en studiemiljö som är omtalad för kvaliteten på undervisningen och såväl personal och elevers engagemang. Klasserna består av elever från hela Sverige och elever som är bosatta i London med sina familjer. Oavsett om du väljer att komma till oss för ett utbytesår eller vill studera alla tre åren på SSL tror vi att du kommer uppleva tiden här både som intellektuellt utmanande och givande.

När det kommer till ämnesinlärning erbjuder London nära gränslösa resurser för djupdykningar i företagsekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Vårt geografiska läge ger nära nog oändliga möjligheter att utforska, jämföra och förstå brittisk kultur samt det globala samhälle vi idag lever i.

Här kan du läsa mer om hur du söker till oss >>

Vill du uppleva London, utveckla din engelska och skaffa vänner för livet?
Då är Svenska Skolan i London en skola för dig. Vi brinner för våra elever och möter dig och dina framtidsdrömmar med stor optimism. Här får du en stabil grund oavsett vad du vill göra efter gymnasiet.

Warm Welcome!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Swedish School London / Svenska skolan i London.

• NA
  • EK