Realgymnasiet Sundbyberg

Nu har vi startat Realgymnasiet i Sundbyberg!

Skolan erbjuder utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningar Djurvård, Hästhållning och Naturturism. Inom dessa kan du fördjupa dig inom Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Trav, Ridning eller Naturturism!

Programmet ger dig en yrkesexamen och möjlighet till grundläggande högskolebehörighet inom utbildningens 2500 poäng. Det finns även möjligheter att läsa en utökad studiegång för att få särskild behörighet till högskola och universitet.

Ridning
Här får du utbildning i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Du får lära dig hur du kan driva eget företag inom hästnäringen och hur du utvecklas som entreprenör. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Trav
Den svenska travsporten håller absolut världsklass och Sverige räknas tillsammans med USA och Frankrike som världens främsta travsportnation. Du får din utbildning på travanläggningen på orten och får de bästa förutsättningarna för din framtid i en bransch som erbjuder många arbetstillfällen.

Sällskapsdjur och Djursjukvård
Här får du möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus, inte minst genom vårt samarbete med Evidensia. Du får sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla de slag. Du får också prova på jobb som djurvårdare i djurpark och zoohandel – med allt från djurskötsel till kundbemötande. Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur.

Hund
När du arbetar med hundar får du även möta deras ägare. På den här utbildningen får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund. Du får också kunskaper om hundars beteende, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Du får träna på ditt ledarskap samt utveckla dina praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.

Naturturism
Att arbeta med naturturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i skiftande naturmiljöer med varierande förutsättningar och med olika aktiviteter som bas för naturupplevelsen. Du får tränar på ditt ledarskap, utveckla dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får specialisera dig inom alpint, klättring, höghöjdsbana, naturguidning eller paddling.

Lärlingsutbildning
På de flesta av Realgymnasiets skolor kan du välja att läsa som Lärling. Lärling innebär inte att du går en annan utbildning utan att du lär dig i en annan miljö och på ett annat sätt, vilket också ställer andra typer av krav på dig som elev.

Prata med mentor eller rektor på din skola för att bestämma vilket år du ska börja läsa lärling, år 2 eller 3. Vi tecknar sedan ett lärlingsavtal mellan dig, skolan och arbetsplatsen och du får instruktioner för hur dina studier läggs upp.

Välkommen!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Realgymnasiet Sundbyberg.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB