NTI Gymnasiet Sollentuna

NTI Gymnasiet Sollentuna är skolan för dig som är intresserad av IT, teknik och handel. Med höga förväntningar - både på oss själva och på våra elever - utvecklar vi ständigt nya arbetsmetoder för högsta kvalitet. Vi stöttar dig för att du ska nå så långt som möjligt. Och vi gör allt för att bygga både gemenskap och arbetsglädje. NTI Gymnasiet i Sollentuna har fokus på studier där alla blir sedda och där alla får utrymme för sin personlighet. Vi erbjuder även internationalisering genom arbetsförlagd praktik (APL) utomlands samt möjlighet att läsa åk 2 i Bryssel.

LÄGET
Nära Sollentuna centrum dit det går att pendla smidigt. Bara 3 min till pendeln och T-Centralen når du på 14 min. Alla elever får busskort genom skolan.

MENTORSKAP
Två mentorer arbetar heltid med att följa upp och stödja elevernas studier samtidigt som lärarna får ägna sig åt det de är bäst på – att undervisa!

E-SPORTSPROFIL
Du får tillgång till professionella tränare på kvällstid och en chans att lära dig mer om branschen och vad som krävs för att bli framgångsrik inom E-sport.

VÅRA PROGRAM:

NTI TEKNIK - Teknikprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik
Vi kan programmering. Vi har legitimerade bransch- och programmeringslärare som ger eleverna ett försprång när de ska studera vidare på universitetet. Teknikprogrammet med Inriktning informations- och medieteknik på NTI Gymnasiet Sollentuna ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet innebär inte minst en möjlighet till fördjupning inom webb och programmering. Faktum är att våra teknikelever är så attraktiva på arbetsmarknaden att många får jobb direkt efter avslutade studier.

NTI IT - El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik
Vårt IT-program har ett stort fokus på nätverkskurser. Genom laborationer och arbete i verklighetsnära projekt lär du dig att bygga upp och underhålla olika typer av datornätverk. Utbildningen ger yrkesmässiga kunskaper i att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. I denna fördjupning får du också grundläggande kunskaper i informationssäkerhet. Vårt mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet. Längtar du ut i världen har du möjlighet att göra utlandspraktik på en arbetsplats i exempelvis London.

NTI HANDEL - Handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service
Utbildningen ska vara en del av verkligheten utanför skolan. Alla elever gör därför 15 veckors praktik på spännande företag. Där får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Här jobbar vi praktiskt och du får en bra grund oavsett om du vill arbeta i butik eller på försäljningsavdelningen på ett företag. Du har naturligtvis också möjlighet – om du så vill - att läsa in grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till NTI Gymnasiet Sollentuna.

• HA
  • EE