Vi ses på Gymnasiedagarna på Helsingborgs Arena, Mellersta Stenbocksg.14 i Helsingborg, under Skoltid den 22-23 april!

NTI Gymnasiet Helsingborg

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Vi är bäst på tech och IT i Helsingborg. Som elev hos oss får spetskompetens när det gäller den senaste tekniken inom ditt område. Genom samarbeten över ämnes-, klass- och årskursgränser lär du snabbt känna alla på skolan. Våra skickliga och erfarna lärare ser alla individer, deras behov och framförallt deras potential. Lärarna finns alltid tillgängliga för eleverna och erbjuder resurspass för den som behöver hjälp eller som vill höja sitt betyg.

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon. Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

Våra program:
Teknikprogrammet -
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik passar dig som vill bli civilingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare, läkare, applikationsutvecklare eller arkitekt. Programmets inriktning ger dig dessutom kunskaper inom webbutveckling, programmering, dator- och nätverksteknik samt naturvetenskapliga ämnen

IT-programmet -  El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik, här får du arbeta med programmering, webbutveckling, nätverksteknik, nätverkssäkerhet och IT-samordning i en av de snabbaste växande branscherna. Inom vårt IT-program ger vi alla elever möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) på arbetsplatser som skolan ordnar genom vårt kontaktnät av IT-företag.

Design- och medieprogrammet - Estetiska programmet med inriktning estetik och media är för dig som vill bli art-director, webbdesigner, copywriter, illustratör, fotograf, journalist eller liknande. Vi har ett medielabb på skolan med egen fotostudio och utrustningen motsvarar aktuell teknik som används i branschen. Under dina år hos oss bygger du upp en portfolio med eget material som du kan använda som arbetsprover till vidare studier eller när du söker jobb. Programmet ger dig behörighet till högskola och universitet.

Musik- och medieprogrammet - Estetiska programmet med inriktning musik ger dig breda praktiska och teoretiska färdigheter inom musik, film, foto och webbdesign. Dessa olika ämnen kombineras i olika projekt, till exempel får du jobba med film i samverkan med musik. Direkt efter din gymnasietid kommer möjligheterna att vara många, både inom musik och media men även inom andra områden - som till exempel journalistik, juridik eller pedagogik. Programmet ger dig behörighet till högskola och universitet.

Här kan skicka dina frågor till NTI Gymnasiet Helsingborg.

• EE
  • TE