På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på den digitala Malmömässan som genomförs 11-13 november!

Malmö Fria Läroverk

Malmö Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev på Malmö Fria Läroverk kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning.

Vårt koncept
På Malmö Fria Läroverk arbetar vi efter ledorden ”ambitiösa studier” och ”träning”.

Dina studier
På Fria kännetecknas undervisningen av ordning och reda och genomtänkt pedagogik, utifrån forskning och beprövad erfarenhet. För att se till att du lär dig så mycket som möjligt utifrån dina mål och förutsättningar, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. Vi har också ett schema med längre arbetspass vilket ger gott om tid för kunskapsutveckling med stöd av läraren.

Vi har höga förväntningar på dig och du kan ha höga förväntningar på oss som arbetar i skolan. Vi ska alla vara väl förberedda inför lektionerna och bidra till arbetsro och arbetsglädje i klassrummet. Vi hjälper dig också med olika verktyg som studieteknik och stresshantering.

För att alla våra elever ska nå så goda studieresultat som möjligt erbjuder vi extra studiepass i matematik, svenska och engelska. Studiepassen är bemannade med ett roterande schema för lärarna där det är tydligt för eleverna vilken lärare som finns tillgänglig på vilket studiepass. Studiepassen kan ibland vara obligatoriska för den som måste studera extra för att klara godkända betyg i sina kurser men kan också vara frivilliga om du vill satsa på de högre betygen.

Din träning
Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga. Utgångspunkten hos Fria är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Bland våra elever finns både elitidrottare och de som aldrig har hållit på med träning. Vårt mål är att alla ska kunna utgå från sin egen nivå och hitta en träningsform att utvecklas inom. Vi uppmuntrar därför alla våra elever att ta vara på möjligheten att träna under skoldagen, antingen på öppna träningspass eller inom ramen för det individuella valet. Träningspassen ligger oftast på förmiddagen för att skapa de bästa effekterna för skolarbetet.

Nära kopplat till fysisk träning är kosten. Vällagad och näringsrik kost hjälper kroppen att må bra, orka och prestera och vi vill att alla äter en bra lunch. Vi driver en egen skolrestaurang under ett koncept där eleverna själva väljer mellan 6 olika alternativ, varje dag.

Vi erbjuder följande träningsalternativ:

Öppen träning
För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen. Träningstillval För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande träningstillval: Fys och hälsa, Fotboll, E-sport och Ishockey

NIU
För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Fotboll

Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här >>.

OM FRIA LÄROVERKEN
Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad.

Läs mer om Fria Läroverken på www.laroverken.se.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Malmö Fria Läroverk.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • niu
  • NA
  • EK
  • SA
  • HV
  • HT
  • BF