Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Nacka Strands Gymnasium

Ett nytt gymnasium med 30 års erfarenhet.

Under hösten 2022 bytte Mediagymnasiet namn till Nacka Strands Gymnasium. Med de förändringar vi genomfört på skolan under de senaste åren var det ett naturligt steg. Med detta visar vi att vi satsar, att vi vill framåt, och att vi vill fortsätta utveckla skolan för att skapa bästa förutsättningar för elever och lärare. Vår långa tradition av att leverera kunskap och kreativitet och att ständigt sätta våra elever främst fortsätter. Vi har funnits på samma plats och på samma adress, en plats som andas framtid och nytänkande. Precis som vår skola.

Sedan 1993 är vi en skola som alltid har strävat efter att erbjuda en relevant och uppdaterad utbildning rätt i tiden. Under de senaste åren har stora satsningar gjorts på skolan. Personalstyrkan har utökats och förstärkts. Nya program och nya inriktningar har startats och under sommaren 2022 renoverades hela skolan och till skolstart möttes eleverna av ljusa och moderna lokaler. 

Med våra ledord Kreativitet - Entreprenörskap - Tech utbildar vi spelutvecklare, kommunikatörer, entreprenörer, programmerare, ingenjörer, ekonomer och samhällsvetare.

På Nacka Strands Gymnasium går ca. 320 elever som läser utbildningar inom Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Våra program är högskoleförberedande och oavsett vilket  program du väljer står alla dörrar  öppna inför framtiden. Skolans erbjudande är att ge våra elever en utbildning som färgas av deras intressen, nyfikenhet och  kreativitet samtidigt som man får en gymnasieexamen som ger behörighet till högre utbildningar.  

En viktig del av skolans arbete är att alla elever ska kunna vara sig själva. Vi jobbar aktivt med trygghet och trivsel genom våra ledord: Ansvar, Respekt, Tillsammans. Det ligger i skolans tradition och innebär en kultur där alla respekterar varandras olikheter och där man får vara sig själv.

Vi tror att du, med dina unika tankar och idéer, tillsammans med våra lärare som har lång erfarenhet från utbildning och yrkesverksamhet, är med och skapar framtiden.

Välkommen till Nacka Strands Gymnasium!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Nacka Strands Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • TE
  • EK
  • SA
  • ES