Kunskapsgymnasiet Uppsala

På Kunskapsgymnasiet Uppsala pågår det ständigt olika aktiviteter. Lektioner och seminarier blandas med workshops eller personliga möten mellan lärare och elever. Det är så det ska vara på en skola, tycker vi. Individuella lösningar och möjligheter för att alla är olika och lär på olika sätt.

Efter åtta år i Uppsala är Kunskapsgymnasiet en skola med höga ambitioner, där eleven har möjlighet att påverka sina studier. Den personliga handledningen och vår pedagogiska modell ger dig mer tid med dina lärare. Vi vill att du ska vara delaktig och ha inflytande över dina studier för att nå ett så bra resultat som bara är möjligt.

Vi erbjuder fyra högskole- samt ett yrkesförberedande program
Teknikprogrammet startade hösten 2016 i samarbete med bygg och fastighetsutvecklingsföretaget NCC. Som teknikelev kommer du att ha regelbunden kontakt med NCC. Du gör studiebesök och följer hur olika byggprojekt utvecklas och i årskurs tre gör du en studieresa till ett land där NCC är verksamt.

Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning inom ekonomi och juridik. En spännande utmaning blir att starta ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet och möta elever från andra Kunskapsgymnasier i tävlingen  Business Challenge.

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet deltar du bl.a. i projekt tillsammans med näringslivet och möter spännande föreläsare.

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet följer du samhällsutvecklingen ur ett internationellt och lokalt perspektiv. Du kommer att göra olika studiebesök och delta i projekt i samverkan med en skola i Indien.
Oavsett vilket program du väljer att gå så kommer vi att göra vårt yttersta för att du ska trivas. Fullmatad med kunskap och med utvecklade förmågor kommer du att vara redo för en framtid som vi ännu inte vet så mycket om.

Läs mer om våra program och arbetssätt på kunskapsgymnasiet.se. Kom och träffa oss på gymnasiemässan samt på våra öppna hus, så berättar vi mer om fördelarna med att vara elev hos oss!

Dagen börjar i paradiset. ;) NV 1- gänget på Tropiska växthuset. #tropiskaväxthusetuppsala

Oförglömligt även om det glömdes lägga upp: förra veckans mitos-labb. 75 preparat av vitlökars rotspetsar. Ca 15 preparat med synliga celler och sedan det här perfekta där alla faser fanns. #mitos

Rektorn jobbar för fullt med en del nya trolldomsformler innan höstlov... en att förhindra brandlarm, en för att minska sjukdomsanmälningar, en för ännu bättre betyg, en för bra väder under lovet, en för självstädande bord efter lunch och och och... därefter ska hon ringa Dumbledor och frågar om hon kan låna hans minnesåll.

God morgon & välkommen i din skola!

Höstens elände: att ta sig till skolan i kyla och regn... Kom inte för sent! Skolan är varmare och torr ;)