Vi ses på Fyrishov Arena i Uppsala kl.9.00 - 19.00 den 14 november!

Kunskapsgymnasiet Uppsala

På Kunskapsgymnasiet Uppsala pågår det ständigt olika aktiviteter. Lektioner och seminarier blandas med workshops eller personliga möten mellan lärare och elever. Det är så det ska vara på en skola, tycker vi. Individuella lösningar och möjligheter för att alla är olika och lär på olika sätt.

Efter åtta år i Uppsala är Kunskapsgymnasiet en skola med höga ambitioner, där eleven har möjlighet att påverka sina studier. Den personliga handledningen och vår pedagogiska modell ger dig mer tid med dina lärare. Vi vill att du ska vara delaktig och ha inflytande över dina studier för att nå ett så bra resultat som bara är möjligt.

Vi erbjuder fyra högskoleförberedande program
På Teknikprogrammet får du ta del av Kunskapsgymnasiets studiesätt och kan göra studiebesök på olika byggprojekt. Du får också lära dig att använda ett avancerat CAD-program. Viktiga ämnen på programmet är teknik, matematik, fysik, engelska och svenska. Yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning inom ekonomi och juridik. En spännande utmaning blir att starta ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet och möta elever från andra Kunskapsgymnasier i tävlingen  Business Challenge.

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet deltar du bl.a. i projekt tillsammans med näringslivet och möter spännande föreläsare.

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet följer du samhällsutvecklingen ur ett internationellt och lokalt perspektiv. Du kommer att göra olika studiebesök och delta i projekt i samverkan med en skola i Indien.

Oavsett vilket program du väljer att gå så kommer vi att göra vårt yttersta för att du ska trivas. Fullmatad med kunskap och med utvecklade förmågor kommer du att vara redo för en framtid som vi ännu inte vet så mycket om.

Du vet väl att du är välkommen att testa att vara elev hos oss för en dag? Kontakta respektive skola så berättar vi hur du gör!

Läs mer om våra program och arbetssätt på kunskapsgymnasiet.se. Kom och träffa oss på gymnasiemässan samt på våra öppna hus, så berättar vi mer om fördelarna med att vara elev hos oss!

Här kan skicka dina frågor till Kunskapsgymnasiet Uppsala.

• NA
  • EK