Kungsängsgymnasiet

Hur vill du spendera din gymnasietid? Det är något som vi som jobbar på Kungsängsgymnasiet ständigt funderar på. Vi förstår att gymnasietiden inte bara handlar om att plugga. Det handlar också om vad som händer på dagarna - om du får bra stöd från oss, vilka kompisar du får och vilka förutsättningar som finns för att du ska lyckas.

Vi som jobbar här gör allt för att du ska få det stöd du behöver. Vi är stolta över vår höga kompetens och kvaliteten i våra utbildningar.

Närhet är viktigt
För oss är det viktigt att du får hjälp och vi stöttar dig i dina studier och din utveckling. Vi ­har skol­sköterska, kurator, ­specialpedagog, ­bibliotekarie, coach, studie- och yrkesväg­ledare och mycket mer. Vi har både elevkår och elevråd för att ni ska kunna vara med och påverka er studietid.

Skolan ligger i Sala, nära oss som bor här och i grannkommunerna. Det gör att skoldagarna blir kortare och du får mer fritid.

Personalen på skolan har ett enormt elevengagemang!
Vi försöker hela tiden se varje elev och tanken är att gymnasiet blir precis så bra som du själv vill. Vi satsar allt för att du ska lyckas.

Bibliotek, café & ett riktigt bra gym
Vi har ett stort fint bibliotek och ett välutrustat gym.

"I biblioteket är du aldrig ensam. Det är skön stämning med elever som pluggar och pratar med varandra."

Vi serverar härligt god mat och har ett mysigt och ombonat café.

"I vårt moderna café hittar du allt från kaffe, mackor och bullar, till smoothies och frukt. Du kan snabbt fylla på med energi inför nästa lektion
så att du är pigg och stark hela dagen."

Studiemiljö
Vi har flera studiemiljöer där du kan plugga i lugn och ro, antingen ensam eller i grupp. En bra studiemiljö gör det lättare att fokusera på plugget.

"Studiemiljön har ljuddämpande möbler för både grupper och om man vill studera mer enskilt."

Ung Företagsamhet – Be your own boss
Du som väljer ett yrkesprogram har chansen att vara med i Ung Företagsamhet där du lär dig driva eget företag. UF ingår när du läser Entreprenörskursen i Ekonomiprogrammet. På Kungsängsgymnasiet satsar vi rejält på UF som avslutas med en egen UF-gala "Silverstänk".

Studenten
Efter att i tre år kämpat med ditt skolarbete, prov, rapporter, praktik och allt annat så är du klar. Det firar vi med ett stort avslutningskalas med musik och jubel. Det är den största höjdpunkten varje år när vi släpper iväg våra elever ut i livet. Vi vet att du är väl rustad när du lämnar oss och kliver rakt in i framtiden.

Här får du mer tid till dig själv och vi tar oss tid till dig.

Varmt välkommen!

Studie- och yrkesvägledare
Carina Eriksson

Läs vårt K magazine!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Kungsängsgymnasiet.

• BF
  • NA