Jämtlands Gymnasium Bispgården

Jämtlands Gymnasium är den kommunala gymnasieskolan i fyra av åtta kommuner i Jämtlands län. Vi finns på orter som Östersund, Bispgården, Ås, Bräcke, Åre och Alsen. Det innebär att vi kan erbjuda dig en stor variation av utbildningar där det passar dig bäst.

Bispgården – är ett företagscentrum i Jämtland och skolan ligger mitt i samhället. Det är en förhållandevis liten studieort men allt finns här – cafeteria, verkstad och lektionssalar. Eftersom skolan är liten lär du snabbt känna alla – både elever och lärare. På BTC erbjuds du en ny och spännande gymnasieutbildning i lärlingsform - en gymnasieutbildning i verkligheten! 

Årskurs ett: Yrkestekniskt basår
Under ditt första år på gymnasiet läser du kurser som på allra bästa sätt förbereder dig för arbetsmarknaden; Grundutbildning i Elsäkerhetsarbete (ESA), Heta arbeten, Tunga lyft samt grundkurs i svets, elektromekanik och CAD. Du blir bra rustad för att väljer det program som passar dig bäst år två och tre: 

Årkurs två och tre: EE eller IN
Det är nu du väljer om du vill läsa El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet. Mer än hälften av utbildningen sker på de företag som vi driver BTC tillsammans med; Zepro, Statkraft, Fors industrier, Härjeåns, Vattenfall, Mählers Smide AB och Wipro. 

När du vill veta mer
Du är välkommen att besöka oss! Kontakta oss på 010-490 26 50 eller besök vår hemsida.

Se våra programfilmer!

Visa mer

Kontakta Jämtlands Gymnasium Bispgården


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Jämtlands Gymnasium Bispgården . Jämtlands Gymnasium Bispgården hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • FT
  • IN
  • IMA
  • IMV
  • IMS
  • IMY

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!