JENSEN gymnasium Lund

Vi är en populär skola som ligger i ljusa lokaler, med fem minuters promenad från Centralstationen.

Positiv studiekultur
En positiv studiekultur med ordning och arbetsro är A och O för att nå fina resultat. Detta är självklarheter för oss och vi tillämpar något vi kallar för klassrumsmodellen och konsekvenstrappa för att ta detta på största allvar.

Engagerade och välutbildade pedagoger
Eleverna utvärderar skolan som helhet fyra gånger per läsår och sina kursenkäter tre gånger per läsår. Detta ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete och i strävan att hela tiden bli bättre. År efter år lyfter eleverna sina engagerade pedagoger som det absolut bästa med skolan. Det är ingen slump, vi lägger mycket tid och resurser på rekrytering då en välutbildad, behörig, engagerad pedagog är av avgörande betydelse för hur det ska gå för dig i dina studier.

Hög trivsel
Under hösten har eleverna utvärderat sin trivsel och trygghet till 4,6 på en 5-gradig skala! Detta är resultatet efter flera års förebyggande arbete av elevhälsoteamet.

Hälsoprofil
Vi har en tydlig hälsoprofil på skolan, det genomsyrar allt från möjligheten till att ha idrott under tre år, pedagogiska promenader, daglig mental träning till att vi serverar ett salladsbord med 14 alternativ utöver dagens varmrätt. Vi vet att din fysiska och psykiska hälsa är avgörande för hur du lyckas i skolan.

SmartStudys för nästa nivå
Varje dag har du som elev möjlighet att gå på SmartStudys, det är lärarledda pass utöver den ordinarie lektionstiden. Den är till för alla, oavsett om du har som målsättning att bli godkänd i ett ämne eller om du vill ta nästa steg för att nå allra högsta betyg i ett visst ämne.

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Välkommen till JENSEN gymnasium Lund!

Visa mer

Kontakta JENSEN gymnasium Lund


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till JENSEN gymnasium Lund. JENSEN gymnasium Lund hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • SA
  • FS

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!