Jensen gymnasium Haninge

Hösten 2025 planeras start för JENSEN Ridgymnasium Haninge i Västerhaninge – ett högskoleförberedande naturbruksgymnasium med inriktningarna Hästhållning (profil JENSEN Ridgymnasium) samt Djurvård (profil Hund och djursjukvård). Båda inriktningarna läses som utökat program för samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig behörighet. Här kan du läsa mer om skolan. 

Vi lägger lika stor vikt vid teoretiska ämnen som inriktningarnas specialämnen, så att du är väl förberedd för högre studier och får goda förutsättningar till en karriär inom ditt stora intresse. 

Inriktning – Hästhållning
JENSEN Ridgymnasium riktar sig till dig som vill ha möjligheten att studera vidare på högskolan och få de kunskaper som krävs för att kunna vidareutbilda dig inom häst- och ridsporten. Kanske drömmer du om att bli veterinär med specialistkompetensen häst eller så vill du utbilda dig till hippolog?

Inriktning – Djurvård
Läser du Hund och djursjukvård tar du ett första steg mot en framtid som t.ex. veterinär, djursjukvårdare eller hundförande polis. Oavsett om du kommer vilja jobba med djur i framtiden ger programmet förberedelse och behörighet för högskolestudier och du får möjlighet att utvecklas inom ditt intresse på gymnasiet.

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Visa mer

Kontakta Jensen gymnasium Haninge


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Jensen gymnasium Haninge. Jensen gymnasium Haninge hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!