På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Ingelstadgymnasiet

Är du intresserad av djur, natur, maskiner eller lantbruk?
Vi kan företagande och har bra kontakter med näringslivet. För att du ska vara väl förberedd för arbetslivet när du tar studenten satsar vi på din APL. Våra praktikvärdar är erfarna företagare och engagerade i dig som elev. Många av våra elever gör också sin APL utomlands. På skolorna finns många möjligheter att prova på i verklig miljö. Vi har djurkliniker, zoobutik, lantraspark, plantskola, hästanläggningar, entreprenadmaskiner och förstås skogen och våra lantbruk. Din utbildning ger dig helt enkelt det du behöver. Vare sig du vill börja jobba direkt, starta eget företag eller studera vidare.

Ingelstadgymnasiet ligger cirka 2 mil söder om Växjö och är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur och natur.

Vi har välutbildade rid och körhästar, ett stort ridhus, djurhus med exotiska djur, hundpark med fina träningsmöjligheter, egen veterinärklinik och egen zoobutik. Du kan bo på skolans internat eller pendla.

Sveriges modernaste lantbruksutbildning
Lantbruksnäringen har genomgått stora förändringar och vi har moderniserat lantbruksutbildningen för att du som elev ska få de bästa förutsättningarna för att arbeta med det du är intresserad av efter gymnasiet. Stor del av undervisningen sker i samarbete med gårdar med den senaste lantbrukstekniken, den bästa djurvården eller andra praktikplatser med spetskompetens inom lantbruk. För dig som elev innebär det större möjligheter att få lära i modern miljö och få djupare kunskaper från riktiga företag inom de gröna näringarna.

Vilken inriktning du än väljer är vårt mål att ge dig tre lärorika och roliga gymnasieår, där du blir väl förberedd för arbetsliv eller vidare studier och har fått vänner för livet!

Gemensamt för våra utbildningar är att de ingår i naturbruksprogrammet och att du får en yrkesexamen, men också har möjlighet att skaffa dig behörighet för vidare studier vid universitet och högskola.

  • Lantbruk - Lantbruk
  • Lantbruk - Entreprenad
  • Djur - Djurvård
  • Djur - Djursjukvård
  • Djur - Häst
  • Djur - Hund
  • Djur - Naturvetenskaplig profil
  • Bygg- och anläggningsprogrammet - Anläggningsfordon
Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Godmorgon, Ingelstad!

Bygg-och anläggning jobbar på 🛠 #ingelstadgymnasiet #anläggningsfordon

Någon som har sett solen? Skicka den gärna till Ingelstad! #ingelstadgymnasiet #småland #växjö #ingelstad #väder #december

NV17 jobbar praktiskt i kursen naturbruk #ingelstadgymnasiet #naturbruk #djursjukvård

Studiebesök på Öland med Hu 15 och Hu17. Vi lärde oss vilka grenar som ingår i barmarksdrag och även friskvård på hund. #hundutbildning #hundarpåinstagram #dogsofinstagram #barmarksdrag #öland #ingelstadgymnasiet