Ingelstadgymnasiet

Är du intresserad av djur, natur, maskiner eller lantbruk?

Ingelstadgymnasiet ligger cirka 2 mil söder om Växjö och är ett naturbruksgymnasium med riksintag.  Vi erbjuder två gymnasieprogram dels naturbruksprogrammet med inriktningarna djursjukvård, djurvård, ridsport, hund, lantbruk med djur eller entreprenad samt Bygg-och anläggningsprogrammet i samarbete med ME (maskinentreprenörerna) med inriktning anläggningsfordon.

Vi kan företagande och har bra kontakter med näringslivet. För att du ska vara väl förberedd för arbetslivet när du tar studenten satsar vi på din APL (arbetsplatsförlagt lärande). Våra praktikvärdar är erfarna företagare och engagerade i dig som elev.

På skolan finns många möjligheter att lära och prova på i verklig miljö. Vi har välutbildade ridhästar, ett stort ridhus, djurhus med exotiska djur, hundanläggning med fina träningsmöjligheter, egen veterinärklinik, egen zoobutik samt körgård med entreprenadmaskiner.

Du kan välja att bo på skolans internat eller pendla.

Din utbildning hos oss ger dig helt enkelt det du behöver vare sig du vill börja jobba direkt, starta eget företag eller studera vidare.

Alla elever erbjuds att läsa in grundläggande högskolebehörighet (svenska 2 - 3 och engelska 6). Är du mycket studiemotiverad kan du inom djursjukvård och ridsport även läsa in en naturvetenskaplig behörighet. Du läser då 450 p extra i din studieplan.

Vilken inriktning du än väljer är vårt mål att ge dig tre lärorika och roliga gymnasieår, där du blir väl förberedd för arbetsliv eller vidare studier och dessutom har fått vänner för livet.

Våra program och inriktningar:

Naturbruksprogrammet

·       Lantbruk - Lantbruk

·       Lantbruk - Entreprenad

·       Djurvård

·       Djursjukvård

·       Ridsport

·       Hund

·       Naturvetenskaplig profil (djursjukvård,ridsport)

Bygg- och anläggningsprogrammet

·       Anläggningsfordon

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Ingelstadgymnasiet.

• NB
  • BA