Jämtlands Gymnasium Torsta

Den lilla skolan i Storsjöodjurets land med närhet till fjäll och vacker natur! 

Jämtlands Gymnasium är den kommunala gymnasieskolan i fyra av åtta kommuner i Jämtlands län. Vi finns på orter som Östersund, Bispgården, Ås, Bräcke, Åre och Alsen. Det innebär att vi kan erbjuda dig en stor variation av utbildningar där det passar dig bäst.

Torsta – Här varvar vi praktik och teori med naturen som klassrum. På skolan har vi en egen gårdsrestaurang där all mat lagas från grunden, ofta från egna råvaror. Torsta ligger i Ås och är lätt att nå med buss från Östersund. På området finns det även ett elevboende.

På Torsta kan du läsa inriktningarna skogsbruk, lantbruk, naturturism och djurvård. Inom varje inriktning finns flera profiler med olika yrkesmöjligheter. På skolan har vi moderna skogsmaskiner, en egen ekologisk mjölkgård och ett djurhus med många olika exotiska djur. Om du är speciellt intresserad av hund finns det möjlighet att fördjupa sig inom hundkunskap. På skolan finns en gårdsrestaurang där all mat lagas från grunden och ett elevboende med 20 platser.

Du får möjlighet att gå Grundkurs i läkemedelshantering (D9), vilket ger dig utökad behörighet om du vill arbeta som djurvårdare på en veterinärklinik.

Högskolebehörighet?
Javisst, hos oss kan du läsa in den grundläggande behörigheten.

Vill du gå på en liten skola med härlig atmosfär – Välkommen till oss!

När du vill veta mer
Du är välkommen att besöka oss! Håll utkik efter vårt Öppet Hus under hösten. Vi har också besöksdagar där du kan komma och titta närmare på våra program och bekanta dig med utbildningsmiljöerna, lärare och elever.

Visa mer

Kontakta Jämtlands Gymnasium Torsta


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Jämtlands Gymnasium Torsta . Jämtlands Gymnasium Torsta hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB
  • IMV
  • IMY
  • AGN

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!