Jämtlands Gymnasium Torsta

Den lilla skolan i Storsjöodjurets land med närhet till fjäll och vacker natur!

Jämtlands Gymnasium är den kommunala gymnasieskolan i fyra av åtta kommuner i Jämtlands län. Vi finns på orter som Östersund, Bispgården, Ås, Bräcke och Alsen. Det innebär att vi kan erbjuda dig en stor variation av utbildningar där det passar dig bäst.

Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasium är en av norra Sveriges största utbildare på gymnasienivå och erbjuder alla 18 nationella program, idrottsprogrammet, introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Vi finns på sju olika campus i Jämtlands län; Bispgården, Bräcke, Fyrvalla, Torsta, Wargentin och Wången.

Torsta – Här varvar vi praktik och teori med naturen som klassrum. På skolan har vi en egen gårdsrestaurang där all mat lagas från grunden, ofta från egna råvaror. Torsta ligger i Ås och är lätt att nå med buss från Östersund. På området finns det även ett elevboende.

På Torsta kan du läsa inriktningarna skog, lantbruk och djur. Inom varje inriktning finns flera profiler med olika yrkesmöjligheter. På skolan har vi moderna skogsmaskiner, en egen ekologisk mjölkgård och ett djurhus med många olika exotiska djur. Hösten 2016 startade vår nya profil Renskötare / skogsvårdare. Om du är speciellt intresserad av hund finns det möjlighet att fördjupa sig inom hundkunskap. På skolan finns en gårdsrestaurang där all mat lagas från grunden och ett elevboende med 20 platser.

Högskolebehörighet?
Javisst, hos oss kan du läsa in den grundläggande behörigheten.

Vill du gå på en liten skola med härlig atmosfär – Välkommen till oss!

När du vill veta mer
Du är välkommen att besöka oss! Håll utkik efter vårt Öppet Hus under hösten. Vi har också besöksdagar där du kan komma och titta närmare på våra program och bekanta dig med utbildningsmiljöerna, lärare och elever.

Här kan du se vår programfilm!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Jämtlands Gymnasium Torsta .

• NB
  • IM