Karolinaskolan

KAROLINASKOLAN
Karolinaskolan i Höör är ett naturbruksgymnasium för ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Sammanlagt har vi plats till 30 elever, alltså 10 elever i varje klass. Du möter lärare och vuxna med goda kunskaper och stort engagemang.

Vi vänder oss till de elever som inte kan få det stöd de önskar i hemkommunen. Elever som behöver den lilla klassen med närheten till vuxna som ger stöd i såväl kunskapsutvecklingen som den personliga. Vår målsättning är att du ska få en yrkesexamen. Det är också viktigt att du efter dina tre år hos oss är väl förberedd för vuxenlivet, arbete, ett eget boende och en aktiv fritid.

SKOLAN
Karolinaskolan är ett naturbruksgymnasium med trädgårdsinriktning. Om du inte är behörig till nationellt program kan vi erbjuda ett integrerat individuellt val eller yrkesintroduktion.

INTERNAT
Om inte vardagslivet fungerar med planering och rutiner hemma, kan det vara svårt att orka med och få ordning på allt det andra, som att plugga, träna och träffa vänner. På vårt internat arbetar personal som stöttar dig i det som tillhör vardagen och du får hjälp att bygga upp goda rutiner som förberedelse för livet efter skolan. Om internatboende inte är en möjlighet för dig kan du erbjudas undervisningsdelen.

FRITID
Att ha ett intresse som ger positiv energi är viktigt, kanske extra viktigt för dig som har NPF. Därför erbjuder Karolinaskolan strukturerade fritidsaktiviteter på kvällarna. Aktiviteterna varierar med årstider och elever; några uppskattade fritidsaktiviteter är gym, bad och fiske.

Välkommen!