Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017!

Globala gymnasiet

Utbildning för hållbar utveckling

Vad du än ska arbeta med i framtiden behövs kunskaper om rättvis och hållbar global utveckling!
Globala Gymnasiet är till för dig som vill påverka, förstå och lära dig mer om detta ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Det genomsyrar hela skolan – från den lagade skolmaten till elevinflytande. Du lär dig hur det lokala hänger ihop med det globala.

Globala gymnasiet är en kommunal gymnasieskola centralt belägen vid Zinkensdamm i Stockholm med ca 680 elever och 60 lärare. Vi har fyra nationella program och en samhällsvetenskaplig spetsutbildning med riksintag. Vi erbjuder även språkintroduktion för nyanlända.

Tvärvetenskapligt och projektbaserat
Samhällsfrågor behöver undersökas med hjälp av flera ämnen samtidigt. Hälften av tiden arbetar du därför i din projektgrupp med aktuella tvärvetenskapliga projekt. Du vrider och vänder på problem och undersöker dem ur olika perspektiv. Du utvecklas tillsammans med och lär av andra elever och lärare.

Praktiskt lärande
Vi vill även att du ska möta människor och ta del av deras kunskaper och erfarenheter och arbetar därför med olika former av fältstudier och utbyten både i Sverige och i utlandet. Vi har långsiktiga samarbetsavtal med Plan Sverige, WWF och Amnesty.

Spetsutbildning
Vår samhällsvetenskapliga spetsutbildning har riksrekrytering och antagningen sker på urval av ett personligt brev, intervjuer och betyg. Vi har samarbete med Stockholms Resilience Centre vid Stockholms universitet.

Digitalt arbetssätt
Vi ser IT som en naturlig del av det pedagogiska arbetssättet och datorn som verktyg utgör en självklar del i undervisningen. Varje elev och lärare har en bärbar dator och alla kurser har ett digitalt rum på plattform Fronter. Lärare och elever använder datorn i undervisning på varje lektion, projektorer finns i varje klassrum, detta är ett välintegrerat digitalt arbetssätt som vi haft sedan 2004.

Välkommen till oss!

Favoritmentorerna Micke och Anders önskar alla en god helg!

Bilder från superettans "ute"dag.

Bilder från superettans

Eftermösspåtagning

Klara, Molly och Vide i NA14 på dagens mösspåtagning!

Äntligen riktig "rast på skolgården"! ☀️

Äntligen riktig

Nu står vi på Hornsgatan och väntar in Röda Tråden-marschen så att vi kan ansluta och gå tillsammans till manifestationen på Medborgarplatsen. #vistårinteut #rödatråden