Gamlebygymnasiet

Är du intresserad av djur, natur, maskiner eller lantbruk?
Vi kan företagande och har bra kontakter med näringslivet. För att du ska vara väl förberedd för arbetslivet när du tar studenten satsar vi på din APL. Våra praktikvärdar är erfarna företagare och engagerade i dig som elev. Många av våra elever gör också sin APL utomlands. På skolorna finns många möjligheter att prova på i verklig miljö. Vi har djurkliniker, zoobutik, lantraspark, plantskola, hästanläggningar, entreprenadmaskiner och förstås skogen och våra lantbruk. Din utbildning ger dig helt enkelt det du behöver. Vare sig du vill börja jobba direkt, starta eget företag eller studera vidare.

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som vill arbeta med både händer och huvud och som tycker om växter och djur. Undervisningen bedrivs i mindre klasser och uteslutande av behöriga lärare, vilket ger dig mer utrymme och kvalitet!

Elever som vill läsa in högskolebehörighet kan välja till kurser i t.ex. engelska, svenska eller matematik. Kurserna läses inom ramen för det individuella valet. Alla våra utbildningar ger dig valmöjlighet att börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på universitet/högskola eller på en yrkeshögskola.

Sveriges modernaste lantbruksutbildning
Lantbruksnäringen har genomgått stora förändringar och vi har moderniserat lantbruksutbildningen för att du som elev ska få de bästa förutsättningarna för att arbeta med det du är intresserad av efter gymnasiet. Stor del av undervisningen sker i samarbete med gårdar med den senaste lantbrukstekniken, den bästa djurvården eller andra praktikplatser med spetskompetens inom lantbruk. För dig som elev innebär det större möjligheter att få lära i modern miljö och få djupare kunskaper från riktiga företag inom de gröna näringarna.

Våra utbildningar:

De flesta av våra elever bor på skolans internat. Det skapar gemenskap som ger dig extra möjligheter att trivas under din gymnasietid.

Gamlebygymnasiet ligger ca 2 mil norr om Västervik. Vi är en friskola med riksintag och det gör att du kan söka hit var du än bor i landet.

Här kan skicka dina frågor till Gamlebygymnasiet.

• NB
  • BA