Ecole Suedoise de Paris / Svenska Skolan i Paris (SSP)

"Svenska Skolan i Paris – en trygg utmaning!”

Ett skolår i Paris under gymnasie­tiden kan bli en milstolpe i livet. Du bor i en fransk värdfamilj, får chans att lära känna ett nytt land under trygga förhållanden och får nya klass­kompisar. Allt medan du kan lära känna fransk kultur och allt annat som Paris har att bjuda på!

www.svenskaskolanparis.com kan du läsa mer.

Du kommer till en skola med kurser du känner igen. Studieplanen följer du precis som du skulle ha gjort i Sverige. Du har svenska lärare och dina klasskamrater är svenska. Din mentor och skolans övriga lärare hjälper dig på olika sätt. Du återvänder till din skola i Sverige efter året hos oss, ofta till samma klass. Du behöver alltså inte förlora ett skolår.

Den stora skillnaden – och utmaningen – är att du under ett läsår befinner dig i en helfransk omgivning. Vårt gymnasium är integrerat i ett franskt Lycée där du omges av franska lärare och elever. På så sätt utvecklar du en kulturkompetens som du kommer att ha nytta av senare i livet. Dessutom bor du i en fransk värdfamilj där du lever franskt vardagsliv.

Du lär dig kommunicera på franska, du får många nya vänner, både svenska och franska och Paris blir ditt hem. Du lär dig stå på egna ben, du växer och mognar. Före detta elever säger till oss att året i Paris var det bästa de någonsin gjort. Du kanske också blir en av dem?

Välkommen med dina frågor och din ansökan!
Bienvenue à Paris!

Karin Gadelii, rektor Svenska Skolan i Paris
+33 689 13 83 43   [email protected]

Fakta om SSP:

• Svenska skolan i Paris är världens äldsta utlandsskola. Den startade 1878.
  • Svenska skolans gymnasium startade år 2000 och erbjuder NV, SP och EK.
  • På gymnasiet finns elever som bor i Paris med sin svenska familj. Den största delen av eleverna är gästelever som bor i franska värdfamiljer.
  • 60 svenska gymnasister går på St Do, de flesta i årskurs 2 men även årskurs 3 är välkomna att söka.

På hemsidan finns ansökningsblanketter och upplysningar angående priser.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Ecole Suedoise de Paris / Svenska Skolan i Paris (SSP).

• NA
  • EK