Colegio Escandinavio Madrid

Välj att läsa ett av dina gymnasieår på vår skola i Europas soligaste huvudstad Madrid, allt enligt svensk läroplan.

Här står kultur, språk och gemenskap i fokus. Du bor i en spansk värdfamilj med unik möjlighet att fördjupa dina språkkunskaper och uppleva en ny spännande kultur. Skolan erbjuder också en musikprofil.

Skolan
Vår skola har omkring trehundra elever totalt och av dessa går just nu cirka sextio på gymnasiet. Grupperna är oftast små och skolan är personlig med engagerade lärare. Som gästelev är man i en helt ny omgivning, mitt i ett världsspråk och en spännande sexmiljonersstad. Man tar med sig sina poäng hem, ofta dessutom med fina resultat, och man har en sorts hemlik trygghet i skolan där man kan tala svenska och få det stöd man som ung människa behöver.  Vi har en mentor som har kontakt med föräldrarna i Sverige och som finns tillgänglig om det skulle hända något.

Att  studera på Skandinaviska Skolan i Madrid är en bra merit för framtiden inte minst med tanke på att spanska är det näst största språket i världen.

Skolrestaurangen serverar lunch på skolan. Skolmaten lagas på skolan och det är en blandning av skandinavisk och spansk mat. Varje dag finns ett salladsbord med färska grönsaker.

Studierna
Vi erbjuder all tre årskurser på samhällsvetenskaps- och naturvetenskapsprogrammet. Vi brukar också kunna ta emot elever från det Ekonomiska och det Humansitsiska programmet som vill gå sitt andra år hos oss.

Vår studentexamen är svensk och ger eleven behörighet att söka till samtliga universitet i Norden. Eleverna erbjuds  möjligheten att ta både spansk och svensk studentexamen, som ger behörighet till såväl spanska som nordiska universitet. De nationella proven från Sverige ges i matematik, engelska och svenska.

Bienvenidos!

Här kan skicka dina frågor till Colegio Escandinavio Madrid.

• NA