På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Alvesta Gymnasieskola

Alvesta gymnasieskola erbjuder just nu två nationella program, Vård och omsorg och Barn och fritid. Tll hösten 2022 startar vi Fordons-och transportprogrammet, med inriktningen personbil samt Försäljnings- och serviceprogrammet (nuvarande Handels och serviceprogrammet som byter namn i juli 2022). Utbildningarna genomförs som lärlingsutbildningar.

Lärlingsutbildning innebär att du lär dig ett yrke och tillbringar minst halva gymnasietiden på en eller fler arbetsplatser, där en handledare följer dina framsteg och hjälper dig framåt. Du får en unik möjlighet att lära dig ett yrke genom att kombinera lärande på en arbetsplats med studier i skolan. Utbildningarna ger samma yrkesexamen som ett skolförlagt yrkesprogram.

På din lärlingsplats har du en handledare och du gör det mesta av din yrkesutbildning på plats ute i arbetslivet. Din yrkeslärare på skolan har hela tiden tät kontakt med dig och din handledare och tillsammans sätter ni ihop din utbildning på bästa sätt.

Att vara lärling ställer stora krav och det är mycket upp till dig själv att visa vad du går för.

Alvesta gymnasieskola är en skola med små undervisningsgrupper och engagerade lärare.  Vi lägger stor vikt vid elevhälsoarbete!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har fler frågor eller vill komma på ett besök.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Alvesta Gymnasieskola.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • FS
  • FT
  • BF
  • VO
  • IMA
  • IMV
  • IMS
  • IMY