På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Yrkesgymnasiet Gävle


Yrkesgymnasiet Gävle har en fin elevsammanhållning. Alla våra elever, oavsett vilken årskurs eller program de läser, kommer väldigt bra överens. Vi är självklart otroligt stolta över den trygga och trivsamma atmosfär vi gemensamt skapar varje dag. Hos oss har vi ämnesintegrerad undervisning, eftersom det är viktigt för att alla våra elever ska känna att de går ett yrkesprogram även när de läser de teoretiska ämnena.

Vi vill göra dig anställningsbar
Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden i en studieform där du jobbar mycket praktiskt. Minst 50% av din utbildningstid är ute på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare. Vi söker dig som vill bli framtidens yrkesman eller yrkeskvinna.  

APL under utbildningen
Vi tror att eleverna lär sig bättre genom att arbeta ämnesövergripande och verklighetsbaserat. Genom att halva utbildningen sker i form av praktik (APL = Arbetsplatsförlagt Lärande) på en plats i verkligheten, får du ett värdefullt kontaktnät som kan generera inte bara extrajobb utan även anställning efter utbildningens slut. Därför tycker vi att det är viktigt att ha bra och kvalitativa APL-platser. Vi samarbetar med såväl branschförbunden som med företag inom det lokala och regionala näringslivet. Vi söker efter framgångsrika och välskötta företag som är i behov av just dig. 

Yrkesgymnasiet i samhället
På Yrkesgymnasiet vill vi att våra elever ska vara förebilder. Därför får de inte bara en värdefull utbildning inom sina yrken, de får även göra gott för samhället och miljön. Vi på Yrkesgymnasiet vill ge vad vi kan av hjärta och kunskap, därför får våra elever delta i projekt som gynnar samhället. 

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon: 010-33 10 200
Epost: [email protected]

Visa mer

Glad alla 💚 dag önskar vi er alla! 😍🌟

Idag hejar vi på Emil Sanderfors som tävlar i Regionsmästerskapet i VVS! 👍🏼💚

Du kommer väl ikväll på Öppet Hus? 😀 Passa på att träffa våra elever och lärare, kl 17-19 på Riggargatan 15. 🌟 Välkommen!

Yrkesgymnasiet på plats på gymnasiemässa på Kunskapsskolan i Gävle ✌

Personalvård. 💚🏆

..dagar till STUDENT2018! Var rädda om er ikväll! 💚 #150dagarsfesten #yggavle #student2018