Stockholms Estetiska Gymnasium

Stockholms Estetiska Gymnasium - kunskap och kreativitet

Våra inriktningar dans, musik och teater utvecklar dina förmågor och kreativa sidor i samklang med teoriämnena. Vi arbetar med många stilar, här blir du bra på mer än du trodde var möjligt!

Produktionsveckor på schemat och att medverka i massor av föreställningar gör det roligt att gå till skolan, hos oss är det loven som är tråkiga.

Utbildningen ger högskolebehörighet och har riksintag.

DANS
Spetsutbildning i koreografi och dans. Du får en bred teknisk och konstnärlig grund med sikte mot den professionella världen och vidare högskolestudier.

TEATER
Teaterinriktning med fokus på skådespeleri och regi.

MUSIK

• Sångare/Musiker
  • Singer-songwriter
  • Multimusiker (för dig som spelar flera instrument)

Alla läser musikproduktion!

TEORIPAKET
I åk 3 kan du välja antingen ännu mer estetiska ämnen eller vårt teoripaket som ger extra universitetsförberedelse och utökad behörighet.

Alla elever medverkar i en mängd föreställningar och konserter. Som elev har du stort inflytande på vår skola.

Testa en dag på STEG! Besök oss en dag - följ med en elev och upplev hur vår skola är!

Idag är Steg på möte med Åsa Fagerlund (Dans i Stockholmsstad/ Län) och Ruzan Hakopian (Studiefrämjandet och Danskarusellen). Nya spännande samarbeten kan ske....

Massor av produktioner att titta på dessa veckor!

Vi är stolta över de teoretiska delarna av utbildningen på den högskoleförberedande gymnasieskolan STEG. På morgondagens öppna hus berättar teorilärarna mer om sina ämnen och hur de arbetar med dem. 🔷 Välkomna imorgon, torsdag 30 november, klockan 16.30–18.30.

Välkommen!

Många besökande vid monter C03:58. Ännu några timmar berättar skolledning, lärare och elever – våra bästa ambassadörer! – om vår fina skola för alla som orkar lyssna.

Våra teaterelever på Källängens skola!