Stockholms Estetiska Gymnasium

Stockholms Estetiska Gymnasium - kunskap och kreativitet

Våra inriktningar dans, musik och teater utvecklar dina förmågor och kreativa sidor i samklang med teoriämnena. Vi arbetar med många stilar, här blir du bra på mer än du trodde var möjligt!

Produktionsveckor på schemat och att medverka i massor av föreställningar gör det roligt att gå till skolan, hos oss är det loven som är tråkiga.

Utbildningen ger högskolebehörighet och har riksintag.

DANS
Spetsutbildning i koreografi och dans. Du får en bred teknisk och konstnärlig grund med sikte mot den professionella världen och vidare högskolestudier.

TEATER
Teaterinriktning med fokus på skådespeleri och regi.

MUSIK

• Sångare/Musiker
  • Singer-songwriter
  • Multimusiker (för dig som spelar flera instrument)

Alla läser musikproduktion!

TEORIPAKET
I åk 3 kan du välja antingen ännu mer estetiska ämnen eller vårt teoripaket som ger extra universitetsförberedelse och utökad behörighet.

Alla elever medverkar i en mängd föreställningar och konserter. Som elev har du stort inflytande på vår skola.

Testa en dag på STEG! Besök oss en dag - följ med en elev och upplev hur vår skola är!

Årets stora Maximföreställning har satt sin prägel på STEG-veckan, men bakom skolkulisserna har också andra spännande saker skett. Teorilärarna har konfererat och diskuterat hur vi kan göra en undervisning som vi redan är stolta över ännu bättre, och på studiedagen idag har personalen övat livräddning. Imorgon är det äntligen vanlig skoldag igen!

Här är den tredje som sköter spoten - Tin!

Backstage innan den tredje och sista föreställningen!!

Ljuset sköts av STEG-elever, här är några av dem!

Första av tre föreställningar avklarad🎉

Backstage innan första föreställningen