På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Välkommen till Sveriges största digitala Gymnasiemässa den 22 - 23 november!

Spånga Gymnasium

Här börjar din framtid!

Hållbarhetsfokus
På Spånga gymnasium är hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och relationen mellan människa och natur självklara utgångspunkter för vår undervisning. Som elev har du stor möjlighet att påverka hur skolan arbetar med hållbarhets­fokus och flera av våra elever har gjort projekt för att förbättra skolans arbete för en bättre värld.

Flera samarbetspartners
Naturvetenskapsprogrammet vid Spånga ­gymnasium ingår flera studiebesök och projekt­samarbeten med bland annat ­Karolinska Institutet och Vetenskapens hus och du kommer även som elev få besök av flera spännande gästföreläsare.

Naturbruksprogrammet har ett stort antal samarbeten med bland annat djurparker, djurkliniker, hunddagis och djuraffärer. Som djurvårdselev genomför du totalt 15 veckor arbetsplatsbaserat lärande (APL) hos flera av dessa samarbetspartners och det finns även möjligheter att praktisera utomlands vid bland annat rehabiliteringscenter på Borneo. Vill du studera vid vår djurvårdsutbildning och samtidigt få ökad behörighet inför högskole­studier, är vår natur­vetenskapliga profil vid Naturbruks­programmet rätt val för dig.

Är du intresserad av hästar, erbjuder Naturbruksprogrammet en lärlingsutbildning där större delen av utbildningen sker på Solvalla. 

Unik djuravdelning
Spånga gymnasiums djurhus är något utöver det vanliga. Över 1.000 djurindivider utspridda på ca 100 arter delar undervisningssalar med våra elever och under dina tre år på Naturbruks­programmet har du mycket praktisk undervisning i djurhuset. Bland alla våra fantastiska anläggningar ryms en lada, en akvarieavdelning, en fågelavdelning och en alldeles egen regnskog som man passerar på väg in i skolan. Nästan som att ha en egen djurpark på skolan!

Varmt välkommen till Spånga gymnasium!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Spånga Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • NB
  • IMV
  • IMS
  • IMY
  • GS