Spånga Gymnasium

Här börjar din framtid!

Hållbarhetsfokus
På Spånga gymnasium är hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och relationen mellan människa och natur självklara utgångspunkter för vår undervisning. Som elev har du stor möjlighet att påverka hur skolan arbetar med hållbarhets­fokus och flera av våra elever har gjort projekt för att förbättra skolans arbete för en bättre värld.

Flera samarbetspartners
Naturvetenskapsprogrammet vid Spånga ­gymnasium ingår flera studiebesök och projekt­samarbeten med bland annat ­Karolinska Institutet och Vetenskapens hus och du kommer även som elev få besök av flera spännande gästföreläsare.

Naturbruksprogrammet har ett stort antal samarbeten med bland annat djurparker, djurkliniker, hunddagis och djuraffärer. Som djurvårdselev genomför du totalt 15 veckor arbetsplatsbaserat lärande (APL) hos flera av dessa samarbetspartners och det finns även möjligheter att praktisera utomlands vid bland annat rehabiliteringscenter på Borneo. Vill du studera vid vår djurvårdsutbildning och samtidigt få ökad behörighet inför högskole­studier, är vår natur­vetenskapliga profil vid Naturbruks­programmet rätt val för dig.

Är du intresserad av hästar, erbjuder Naturbruksprogrammet en lärlingsutbildning där större delen av utbildningen sker på Solvalla. 

Unik djuravdelning
Spånga gymnasiums djurhus är något utöver det vanliga. Över 1.000 djurindivider utspridda på ca 100 arter delar undervisningssalar med våra elever och under dina tre år på Naturbruks­programmet har du mycket praktisk undervisning i djurhuset. Bland alla våra fantastiska anläggningar ryms en lada, en akvarieavdelning, en fågelavdelning och en alldeles egen regnskog som man passerar på väg in i skolan. Nästan som att ha en egen djurpark på skolan!

NYHET!
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet är rätt val för dig som är intresserad av hur samhället är uppbyggt, styrs och fungerar. Du studerar människan både som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter är sådant du kommer få lära dig mer om. Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred, allmänbildande utbildning med möjlighet till att studera vidare på högskola.

Beteendevetenskap
På Spånga gymnasium erbjuder vi dig inriktningen mot beteendevetenskap som ger kunskaper om människans utveckling, socialisation och samspel. Du studerar även kommunikation och ledarskap.

Utbildningar kopplar mot djur och natur
Det som är unikt på vår skola är att alla utbildningar kopplas mot djur och natur, något som kommer färga in i undervisningen. Vi har till exempel en helt unik djuranläggning med djurarter från hela världen. Vi driver även ungföretagande där företagen också färgas in mot djur och natur.

Tekniska muséet och projekt Wisdome Stockholm och Spånga gymnasium har ett samarbete som ger dig verklighetsförankrade kunskaper om exempelvis framtida hållbara städer.

Varmt välkommen till Spånga gymnasium!

Visa mer

Kontakta Spånga Gymnasium


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Spånga Gymnasium. Spånga Gymnasium hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • SA
  • NB
  • IMV
  • IMS
  • IMY
  • AGN

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!