Spånga Gymnasium

Här börjar din framtid!

Hållbarhetsfokus
På Spånga gymnasium är hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och relationen mellan människa och natur självklara utgångspunkter för vår undervisning. Som elev har du stor möjlighet att påverka hur skolan arbetar med hållbarhetsfokus och flera av våra elever har gjort projekt för att förbättra skolans arbete för en bättre värld.

Flera samarbetspartners
Naturvetenskapsprogrammet vid Spånga gymnasium ingår flera studiebesök och projektsamarbeten med bland annat Karolinska Institutet och Vetenskapens hus och du kommer även som elev få besök av flera spännande gästföreläsare.

Naturbruksprogrammet har ett stort antal samarbeten med bland annat djurparker, djurkliniker, hunddagis och djuraffärer. Som djurvårdselev genomför du totalt 15 veckor arbetsplatsbaserat lärande (APL) hos flera av dessa samarbetspartners och det finns även möjligheter att praktisera utomlands på bland annat djurklinik på Galapagosöarna eller djurpark i Australien.

Är du intresserad av hästar, erbjuder Naturbruksprogrammet en lärlingsutbildning där större delen av utbildningen sker på Solvalla. Naturbruksprogrammet har även lärlingsprogram med inriktning trädgård i samarbete med bland annat Trädgårdsanläggarna.

Unik djuravdelning
Spånga gymnasiums djurhus är något utöver det vanliga. Över 1000 djurindivider utspridda på ca 100 arter delar undervisningssalar med våra elever och under dina tre år på Naturbruksprogrammet har du mycket praktisk undervisning i djurhuset. Bland alla våra fantastiska anläggningar ryms en lada, en akvarieavdelning, en fågelavdelning och en alldeles egen regnskog som man passerar på väg in i skolan. Nästan som att ha en egen djurpark på skolan!

Hos oss kan du studera vid:
Naturbruksprogrammet, inriktning
Djur - Djurvård
Djur - Häst - Lärling
Trädgård - Trädgård - Lärling

Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap
Yrkesintroduktion, inriktning naturbruk
Programinriktat individuellt val, inriktning naturbruk mot djurvård
Språkintroduktionsprogrammet
Gymnasiesärskolan: skog, mark och djur

Kom och hälsa på oss!
Du är varmt välkommen att hälsa på oss på Spånga gymnasium och få en inblick i hur det är att vara elev på våra program.

Varmt välkommen till Spånga gymnasium!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Spånga Gymnasium.

• NA
  • NB