Rytmus, Borlänge

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av musikaliska samarbeten och en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasium. Inom utbildningarna strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de musikaliska som teoretiska ämnena. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag dessutom har professionella karriärer som bl.a. kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

Vi anpassar ständigt undervisningen efter hur musikbranschen utvecklas. Under våra Clinics öppnas dörren till klassrummet för aktiva och före-detta artister, musiker, producenter och annat branschfolk som inspirerar och ger kunskaper om livet utanför skolan. På så vis får du som elev inblick i olika delar av musikbranschen och hur det kan vara att arbeta i den. Dessutom har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter, redan under gymnasietiden!

Högskolebehörig efter Rytmus
Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta eftergymnasiala utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du vill läsa vidare till något som kräver särskild behörighet kan du lägga till de kurser du saknar på ditt individuella val. Vår SYV hjälper dig gärna att planera för det. Du som börjar på Rytmus ger dig själv möjligheten att utveckla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under dina tre år hos oss är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

Rytmus startade redan 1993 och finns idag i Stockholm, Örebro, Borlänge, Göteborg och Malmö.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Kontakta Rytmus, Borlänge


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Rytmus, Borlänge. Rytmus, Borlänge hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • ES

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!