Rytmus, Borlänge

Vårt mål är att alla elever ska vara nöjda med sitt val av skola, att vi har hög trivsel och goda studieresultat. När elever lämnar Rytmus Borlänge efter tre år ska de känna och ha upplevt att de lärt sig och utvecklades mer än vad de trodde var möjligt. Vi kommer att jobba hårt och ha väldigt roligt tillsammans.

Rytmus Borlänge är det självklara gymnasievalet för alla ungdomar som vill få möjlighet att växa inom det estetiska området och bli självständiga, reflekterande och kreativa människor.  Vårt mål är att våra elever når högsta möjliga akademiska och sociala utveckling. Att välja att studera hos oss är det självklara gymnasievalet för elever som vill växa inom flera olika områden.

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

Du som tänker börja på Rytmus har gett dig själv möjligheten att odla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under dina tre år på Rytmus är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

På Rytmus vill vi göra utbildningen så mycket på riktigt som möjligt. Exempel på detta är våra skolturnéer, konserter och projekt som du får vara en del av under samtliga år på Rytmus.

Vi anpassar ständigt undervisningen efter hur musikbranschen utvecklas och öppnar gärna dörren för branschens aktörer som inspirerar oss och ger oss kunskaper om livet utanför skolan. Genom våra Clinics får du inblick i olika delar av musikbranschen och hur det kan vara att arbeta i den.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Rytmus, Borlänge.

• ES