Realgymnasiet Västerås

Vi är en trygg och hemtrevlig skola belägen i centrala Västerås, ett stenkast från stationen. Här kan du läsa utbildningarna Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Natur & Äventyr och Stylist.

På Realgymnasiet Västerås får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. En utvecklande och rolig utbildning som grundar sig i det personliga intresset – den allra bästa drivkraften för ett meningsfullt lärande. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär.

Alla våra utbildningar genomförs och utvecklas i nära samarbete med branschen och här i Västerås har vi nära relationer med bland annat Vallby, Rocklunda Häst, Skästa Ridcenter, Jeanna Högberg Dressage och Rocklunda Ridskola.

Hos oss kan du läsa gymnasiekurser som ger dig särskild behörighet till vissa högskoleutbildningar. Sådana gymnasiekurser är exempelvis Samhällskunskap 1a2, Historia 1a2 och Matematik 2a. Det innebär att du under skoltid kan arbeta med ditt största intresse för att sedan efter avslutade gymnasiestudier söka till utbildningar som till exempel polis eller jurist.

Lärlingsutbildning
På Realgymnasiets skolor
kan du välja att läsa som Lärling på alla yrkesförberedande utbildningar förutom ProMeister Fordon, Nordic Choice Hotels och Great Security Säkerhetstekniker som redan är en lärlingsutbildning.

Välkommen!

Här kan skicka dina frågor till Realgymnasiet Västerås.

• HV
  • NB