ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm

ProCivitas strävar mot att vara Sveriges bästa gymnasieskola, ett tufft mål som sporrar oss till ständig förbättring. På ProCivitas genomförs årligen flera omfattande enkäter där eleverna får utvärdera och tycka till om verksamheten, utvärderingar som visar hur långt vi är på vägen mot vårt mål. I undersökningarna brukar eleverna lyfta fram våra fantastiska lärare, undervisningskvaliteten och trivseln. En ytterligare framgångsfaktor som eleverna lovordar är att vi har mycket bra studiero i klassrummen, vilket är avgörande för att göra elevernas lärande effektivt.

Det är viktigt att utbildningen anpassas till samhällets föränderliga krav och att eleverna blir väl förberedda för eftergymnasiala studier på universitet. Vi är mycket glada över att många av ProCivitas elever kommer in på toppuniversitet såsom Handels i Stockholm, London School of Economics, Yale med flera och att de lyckas fantastiskt bra med sina studier där. Vi har en stor och aktiv alumniförening som utgör ett viktigt nätverk för våra före detta elever och som träffas flera gånger per år. Gymnasietiden handlar inte bara om studier, vi tycker att det är viktigt att man även utvecklas som person och har roligt under studietiden.

Skolans samarbete med näringslivet är en hörnsten i utbildningen. Kopplingen sker bland annat genom att vi erbjuder alla elever en egen mentor från näringslivet men också genom en mängd gästföreläsningar.

Vi tycker att skolmiljön är viktig för trivsel på skolorna, på ProCivitas ställer vi extra höga krav på lokalerna för skolan. Att hitta riktigt bra lokaler i Stockholm är svårt men var ett krav för att vi skulle starta ProCivitas i Stockholm. Nu äntligen har vi hittat lokalerna som uppfyller alla våra krav och ger oss möjlighet skapa en modern ljus skola att trivas i.

Då vi är en nyetablerad skola vill vi även lyfta fram vår elevgaranti. Den innebär att när du börjar som elev hos oss så lovar vi att du kommer att kunna fullfölja din utbildning hos oss.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm.

• EK