Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm

ProCivitas Stockholm har flyttat till nya Campus Södermalm! Med moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler erbjuder vi våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress är Tullgårdsgatan 12.

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm's mål är framförallt att vi ska ge våra elever förutsättningarna att lyckas i sina fortsatta studier och i arbetslivet. För att leva upp till det målet är det en självklarhet att ge våra elever bästa möjliga undervisning, men vi ser det som lika viktigt att eleverna får utvecklas socialt samt att de stärker sin drivkraft och sitt självförtroende för att lyckas. De uppskattade lärarna på skolan brinner för sitt uppdrag och genom engagemang och glädje inspirerar och vägleder de eleverna till att ständigt överträffa sig själva. Om vi skall lyfta fram ProCivitas viktigaste resurser så är det just lärarna och våra studiemotiverade elever.

ProCivitas Stockholm håller till i hjärtat av Södermalm. Goda kommunikationer finns oavsett vilken del av Stockholm som våra elever kommer ifrån. Vi tycker att skolmiljön är viktig för trivseln på skolan och på ProCivitas ställer vi extra höga krav på lokalerna. Lunchserveringen rymmer ett nytt modernt tillagningskök där våra egna kockar lagar all mat på plats från grunden med ett aktivt tänk kring ekologiska och närproducerade råvaror. Att lunchmåltiderna håller hög kvalitet är något som är ett signum för alla ProCivitas-skolor.

ProCivitas strävar efter att vara Sveriges bästa gymnasieskola, ett tufft mål som sporrar oss till ständig förbättring. På ProCivitas genomförs årligen flera omfattande enkäter där eleverna får utvärdera och tycka till om verksamheten, utvärderingar som visar hur långt vi är på vägen mot vårt mål. I utvärderingarna brukar eleverna lyfta fram våra fantastiska lärare, undervisningens kvalitet och trivseln. En ytterligare framgångsfaktor som eleverna betonar är att vi har mycket bra studiero i klassrummen, vilket är avgörande för att göra elevernas lärande effektivt.

Det är viktigt att utbildningen anpassas till samhällets föränderliga krav och att eleverna blir väl förberedda för eftergymnasiala studier på universitet. Vi är mycket glada över att många av ProCivitas elever kommer in på toppuniversitet såsom Handelshögskolan i Stockholm, London School of Economics, Yale med flera, och att de lyckas fantastiskt bra med sina studier där.

Vi har en stor och aktiv alumniförening som utgör ett viktigt nätverk för våra före detta elever och som träffas flera gånger per år. Skolans samarbete med näringslivet är en hörnsten i utbildningen. Kopplingen sker bland annat genom att vi erbjuder alla elever en egen mentor från näringslivet men också genom en mängd gästföreläsningar.

Då ProCivitas Stockholm är relativt nyetablerad vill vi även lyfta fram vår elevgaranti. Den innebär att när du börjar som elev hos oss så lovar vi att du kommer att kunna fullfölja din utbildning hos oss.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA