Vi ses i köpcentra Baronen i Kalmar kl.10-14 den 19 januari!

Naturbruksgymnasiet Kalmar

Naturbruksgymnasiet Kalmar är ett naturbruksgymnasium och yrkeshögskola, naturskönt beläget 11 km väster om Kalmar. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet.

På Naturbruksgymnasiet Kalmar finns utbildningarna Häst och ridsport, Lantbruk, Entreprenad, Djurvård/Djursjukvård, Skog och Naturvetenskaplig fördjupning.

Som elev hos oss varvar du teori med praktiska lektioner ute i våra olika djurstallar och jordbruk. Du får vara med och sköta vår verksamhet tillsammans med välutbildade lärare och handledare. På så vis får du med dig både praktisk och teoretisk kunskap ut i vuxenlivet. Skolan äger 10 hästar, ett flertal olika smådjursarter samt getter och höns. Skolan har god tillgång till gårdar för praktisk undervisning.

Skogsutbildningen på Naturbruksgymnasiet Kalmar
Eleverna läser gymnasiegemensamma ämnen tillsammans, vilket skapar bättre  gruppsammansättningar. Yrkesämnen läser varje inriktning var för sig. Vi erbjuder dig en modern skogsutbildning som förbereder dig för ett jobb direkt efter studenten. Du får en bred skoglig utbildning som innehåller maskinteknik, skogsskötsel, virkeslära, arbetsteknik med motorsåg och röjsåg m.m. I utbildningen blandas teoripass med praktiska moment i verklig miljö. Till de praktiska momenten har vi ett samarbetsavtal som ger oss tillgång till Kalmar kommuns skogar.

Vår skogsutbildning har lång tradition inom skogsnäringen. Vi följer med i utvecklingen.

Vår utbildning ger dig en bred grundläggande skoglig utbildning för vanligt förkommande arbetsuppgifter inom skogsbruket som maskinförare, skogsvårdare, motormanuell avverkning, virkesmätning m.m.

Vi har mer än 50-års erfarenhet som utbildare inom skogsbruk. Det gör att skolan har varit med om hela den skogliga skötsel- och mekaniseringsutvecklingen. Detta sporrar skolan att alltid hålla sig i framkant både gällande teknik och metodik i utbildningen. Vid skogsinriktningen är det självklart att integrera teoretiska ämnen med skogliga, vilket ger en bredare helhetsbild och en tydlighet när teorin sätts in i sitt sammanhang.

Skolan har tillgång till skog i olika åldrar ocht träslag, artrika ängar, vattendrag, med höga naturvärden och gott om välslutna produktionsskogar. Därför känns det självklart att efter ett teoripass fortsätta den praktiska delen i ”lektionssalen” utanför klassrumsfönstret.

Sveriges modernaste lantbruksutbildning
Lantbruksnäringen har genomgått stora förändringar och vi har moderniserat lantbruksutbildningen för att du som elev ska få de bästa förutsättningarna för att arbeta med det du är intresserad av efter gymnasiet. Stor del av undervisningen sker i samarbete med gårdar med den senaste lantbrukstekniken, den bästa djurvården eller andra praktikplatser med spetskompetens inom lantbruk. För dig som elev innebär det större möjligheter att få lära i modern miljö och få djupare kunskaper från riktiga företag inom de gröna näringarna.

Naturbruksgymnasiet Kalmar är ett bra val för de som gillar djur, natur och maskiner och ser sig själva jobba inom den gröna näringen. Vi passar också bra för de som är osäkra på sin framtida yrkesroll men har djur, natur eller maskiner som stort intresse. De får jobba med detta under sin utbildning samtidigt som de får en bra grund inför framtida yrkesval.

Våra utbildningar:

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Naturbruksgymnasiet Kalmar.

• NB
  • IM