Kunskapscentrum Markaryd

Din kunskap i centrum!

Vi vill vara din bästa skola och ge dig möjligheten att utvecklas. En skola som ger dig bästa chansen till fortsatta studier eller till att få ett arbete.

På KCM, Kunskapscentrum Markaryd, blir du sedd för den du är och du kan få den hjälp du behöver. 98% av eleverna känner sig trygga på KCM enligt senaste mätningen.

Här på KCM anpassar vi din utbildning efter dina mål, dina behov och dina förutsättningar. Som elev behöver man ibland extra hjälp, inte bara för att klara godkänt (E), men kanske också för att nå ett högre betyg. På KCM arbetar vi för att hjälpa alla.

Vi ser hela tiden till att våra utbildningar innehåller det eleven behöver men också det framtiden och verkligheten kräver. Vi diskuterar och utvecklar ständigt våra utbildningar tillsammans med näringsliv och verksamheter.

KCM har fler lärare i förhållande till antalet elever än de flesta andra skolorna i landet. Det betyder mindre klasser med mer tid till varje elev. Mer tid – mer hjälp – bättre resultat. Andelen lärare med pedagogisk högskoleexamen är också bättre än de flesta skolorna.

Vi har ständigt bland de bästa resultaten inom de viktiga områdena

• ”Andel elever som fullföljt gymnasie­utbildningen inom 3 år” samt
  • ”Andel elever som uppnått grundläggande behörighet till universitet och högskola inom 3 år”

På KCM har du de bästa möjligheterna att nå dina mål. Det enda som krävs är ditt engagemang – så hjälper vi dig med resten!

Kombinera en elitsatsning i fotboll (NIU) med dina studier
Här får du bästa möjlighet att utveckla dig som fotbollsspelare på elitnivå med 3 tränings- och ett teoripass under skoltid varje vecka. Totalt kommer minst 400 poäng av dina gymnasiestudier handla om NIU fotboll. Se särskilt ansöknings- och antagningsschema här.

KCM erbjuder Nationell IdrottsUtbildning (NIU) inom fotboll. Det innebär att KCM:s utbildning ­uppfyller de krav som Svenska Fotbollsförbundet och Skolverket ställer för:

• Kvalitet på anläggning,
  • Stöd inom idrottsfysiologi, -medicin, -psykologi och -nutrition
  • Nivå på tränarkompetens
  • Tränare med lärar­legitimation
  • Samarbete med elitklubb.

Här kan skicka dina frågor till Kunskapscentrum Markaryd.

• BF
  • NA