På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Ehrensvärdska gymnasiet

Ehrensvärdska gymnasiet är en skola där utbildningen vilar på en tydlig tvärvetenskaplig bas. Grunden är tydligt nedbrutna målsättningar som utgår från programmålen. Utbildningarna sker i målstyrda programteam som får stöd av specialister för att skapa en stimulerande och kreativ lärmiljö där elevernas utbildning är i centrum. Grundtanken är att skapa mindre enheter inom den stora skolan, där lärarlaget finns kring sina elever.

Vår skola har cirka 600 elever och ligger i vad vi kallar kvarteret läroverket i centrala Karlskrona. Vi har en behaglig och hjärtlig stämning mellan alla oss som arbetar och pluggar på skolan. Vi tror på att bygga goda och öppna relationer med tydliga rutiner som bas. Som elev ska du alltid veta vad som förväntas av dig och vad du kan förvänta dig av oss.

Ehrensvärdska gymnasiet samordnar alla skolors idrottselever på idrottsprofilen och de nationellt godkända idrottsutbildningarna i bordtennis, friidrott, fäktning, gymnastik och tennis

Fotbollsprofilen
LIU - Lokal idrottsinriktning i fotboll vänder sig till dig som är beredd att göra en seriös satsning på fotboll och dina studier. Ett grundkrav är att eleven kontinuerligt tränar med en fotbollsförening. Västra Mark, Blekinge Health Arena OCH OLIKA HALLAR FÖR INOMHUSFOTBOLL kommer att användas under utbildningen.

Nyfikenhet på livet och dess utmaningar präglar vårt sätt att arbeta med er elever. Vi lär av varandra. Man lär så länge man har elever. Vi har fokus på teknik, naturvetenskap, omsorg, hälsa, ledarskap och idrott. Vi tror på ordning och reda och uppmuntrar er till att ta ansvar och försöker lotsa er till kloka beslut.

Vi får den lilla skolans fördelar med goda kontaktytor, tillsammans med den stora skolans fördelar med goda resurser och möjlighet för eleverna att knyta många kontakter och odla olika intresseområden.

Ledorden på Ehrensvärdska gymnasiet är ömsesidig respekt, hänsyn, öppenhet och trivsel. Elevernas utveckling och lärande står i centrum och verksamheten på skolan ska genomsyras av demokratiska spelregler, jämlikhet, jämställdhet och respekt för individens frihet och integritet. Vi respekterar alla människors lika värde. Vi välkomnar varje år elever med skiftande bakgrund - olika språk, skolor och kulturer. Mångfalden berikar vår verksamhet. En öppen, rak och varm mentalitet är en självklar del i skolans anda. Ingen får utsättas för diskriminering, där en individ eller grupp missgynnas utifrån kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning. Alla tendenser till diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling ska aktivt motverkas.

Nytt för höstterminen 2017!
Inriktning e-sport
Profilen passar dig som tävlar regelbundet och vill utveckla ditt datorspelande.

Bli vän med Ehrensvärd på Facebook!

Visa mer

Laddar...