JENSEN gymnasium Wenngarn

På JENSEN gymnasium Wenngarn erbjuder vi ett högskoleförberedande Naturbruksprogram med inriktningarna Hästhållning (profil JENSEN Ridgymnasium) samt Djurvård (profil Hund och djursjukvård) i en historisk miljö på vackra Wenngarns slott i Sigtuna kommun. 

Vi lägger lika stor vikt vid teoretiska ämnen som inriktningarnas specialämnen, så att du är väl förberedd för högre studier och får goda förutsättningar till en karriär inom ditt stora intresse. Båda inriktningarna läses som utökat program för samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig behörighet. Skolan har riksintag och erbjuder inackordering, vilket innebär att elever från hela Sverige kan söka.

Inriktning – Hästhållning
JENSEN Ridgymnasium riktar sig till dig som vill ha möjligheten att studera vidare på högskolan och få de kunskaper som krävs för att kunna vidareutbilda dig inom häst- och ridsporten. Kanske drömmer du om att bli veterinär med specialistkompetensen häst eller så vill du utbilda dig till hippolog? Här kan du läsa mer om vårt Ridgymnasium.

Inriktning – Djurvård
Läser du Hund och djursjukvård tar du ett första steg mot en framtid som t.ex. veterinär, djursjukvårdare eller hundförande polis. Oavsett om du kommer vilja jobba med djur i framtiden ger programmet förberedelse och behörighet för högskolestudier och du får möjlighet att utvecklas inom ditt intresse på gymnasiet. Här kan du läsa mer om Hund och djursjukvård.

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!