På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Vi ses på Södertäljemässan 8-10 november!

Järna Naturbruksgymnasium

Kan man som enskild lantbrukare göra någonting åt de globala klimatförändringarna? Hur kan en liten bondgård i Sörmland vända syrehalten i Östersjön i en positiv riktning? Vilken betydelse har ekologisk odling och djurhållning i Sverige egentligen för Sydamerikas hotade regnskogar och tillgången på rent vatten i Afrika?

Att möta omfattande utmaningar med småskaliga lösningar kan låta som ett omöjligt projekt, men vi är övertygade om motsatsen – att vi som ett litet naturbruksgymnasium både kan och måste vara en plats där hållbarhet och mångfald är bärande värden i såväl teori som praktik.

Skolan följer det nationella Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk och har en waldorfpedagogisk profil. Gården, som har funnits sedan 1400-talet, är belägen mitt i ett vackert kulturlandskap. Läget och gårdsmiljön skapar unika möjligheter i undervisningen.

Utbildningen sker i en unik gårdsmiljö där du arbetar med får, häst och kor samt odling och skogsskötsel. Skolan är belägen i ett område rikt på ekologiska livsmedelsaktörer, vilket ger dig värdefulla lokala praktikmöjligheter under utbildningens lopp. En långpraktik på 3 månader förläggs på valfri ort och med valfri inriktning, antingen inom landet eller ute i världen. Skolan har ett världsomfattande kontaktnät vilket ger utbildningen en internationell prägel. Det egna köket serverar ekologisk mat av hög kvalitet och för de elever som bor i andra delar av landet erbjuds internatboende.

Visa mer