Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Idrottsgymnasiet Nacka

Studier, fysisk träning & mental hälsa! 

Välkommen till Idrottsgymnasiet Nacka. Vi startade höstterminen 2022 i nya fräscha lokaler i Nacka Strand. Vi erbjuder Samhällsvetenskapliga programmet, Naturvetenskapliga programmet och Ekonomiprogrammet.

Här kan du kombinera högkvalitativa studier med träning i din egen idrott. Det gör du antingen med någon av våra 15 samarbetsföreningar i Nacka/Värmdö eller på egen hand under två schemalagda träningspass/ vecka. 

PT-utbildning
Under din ordinarie gymnasieundervisning kan du även plugga till PT. Förutom din treåriga, högskoleförberedande gymnasieutbildning har du möjlighet att under samma tid få en yrkesutbildning som är väl anpassad till den rådande marknaden.

Hösten 2023 gör vi en unik satsning på gym-fitness för dig som tränar gym, aerobics, crossfit eller liknande.

Våra elever har valt att satsa både på en idrottskarriär och högskoleförberedande studier och för att lyckas med detta krävs balans i livet. Det vet vi som arbetar på Idrottsgymnasiet Nacka! 

Du måste må bra både fysiskt och psykiskt för att nå framgång i din idrott och med din skolgång och därför jobbar vi dagligen med tre delarna: Studier + Fysisk träning + Mental träning/ Hjärnstark. 

Vårt mål är att ge varje elev en stark utbildning och möjlighet att fortsätta sin satsning inom sin idrott. En satsning som ska pågå långt efter att de har avslutat sina studier. Vi samarbetar med flera idrottsföreningar, här hittar du våra föreningssamarbeten >>

Varmt välkommen att ta kontakt med oss för mer information om vår skola och vår filosofi. Du kan också läsa mer på vår hemsida idrottsgymnasietnacka.se

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Idrottsgymnasiet Nacka.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA