Idrottsgymnasiet Nacka

Hos oss får du kvalité i både din utbildning och i din idrott

Du hittar oss i nya fräscha lokaler i Nacka Strand och vi är en skola för dig med höga ambitioner för att lyckas både med dina studier och med din idrott. Skolan har bra kommunikationer till Nacka/Värmdö och Slussen/Stockholm. Dessutom går det båt till och från Lidingö.

Att träna den mentala delen av sig själv är lika självklart som att träna sin fysik och skaffa sig viktiga ämneskunskaper. Genom våra starka och många samarbeten med föreningar i närområdet kan vi erbjuda över 15 olika idrotter som varje elev kan träna under skoltid.

Du får din träning på jättefina idrottsanläggningar med duktiga tränare i ”sin idrott” vilket gör skolan attraktiv för idrottare inom många olika idrottsgrenar. Vi samarbetar med flera olika idrottsföreningar, har många olika idrotter att erbjuda och dessa ska med tiden bli ännu fler!

Vi riktar oss till dig som tycker träning och ledarskap är roligt och intressant, men självklart även till dig som vill elitsatsa på din idrott. Gemensamt för oss på skolan är att vi gillar idrott i alla former!

I vår undervisning lånar vi det bästa från många olika pedagogiska modeller och lärostilar. Vi kombinerar traditionell undervisning med olika projekt där elever och lärare i olika kurser samverkar ämnesövergripande för att du som elev lättare ska se helheten. Ibland får du arbeta med ”skarpa case” från livet utanför skolan. Datorn är ett givet redskap för kunskapssökande. För att redovisa dina kunskaper kombineras skriftliga prov med kreativa redovisningar i olika former där du bl.a. tränar din förmåga att tala och skriva. Dessutom får du möjligheten att lyssna till inspirerande gäster som vi bjuder in på skolan, ofta från idrottsvärlden.

PT-utbildning
Idrottsgymnasiet Nacka erbjuder en PT-utbildning som är integrerad i den ordinarie gymnasieundervisningen. Förutom din treåriga, högskoleförberedande gymnasieutbildning har du möjlighet att under samma tid få en yrkesutbildning som är väl anpassad till den rådande marknaden. Du står själv för kostnaden för att licensiera dig som Personlig tränare efter avslutad kurs.

Varmt välkommen till oss!

Här kan skicka dina frågor till Idrottsgymnasiet Nacka.

• NA
  • EK