Vi ses på Helsingborgs Arena 19-20 oktober! Vi har plats 38 på mässkartan!

Flygteknikcenter - Klippans Gymnasieskola

Flygmekaniker
Som flygmekaniker arbetar du främst med underhållsarbete på olika flygplan. Det är ett viktigt och ansvarsfullt arbete. Att arbeta inom flygbranschen kräver att du är ansvarsmedveten, flexibel och stresstålig.

Om utbildningen
Utbildningen som ger dig grundläggande högskolebehörighet passar dig som vill jobba i en internationell högteknologisk bransch. 

Vi är en EASA Del-147 skola, vilket innebär att utbildningen bedrivs enligt ett gemensamt europeiskt regelverk och detta garanterar en hög standard på utbildningen. Du lär dig hur flygplan är uppbyggda och konstruerade samt hur man servar och underhåller dem på bästa sätt. Motorteknik, elektronik och aerodynamik är bara några exempel på vad du får lära dig. Utbildningen ger dig som elev en bred teknisk kompetens som även kan vara användbara i andra tekniska yrken. 

APL - ArbetsPlats förlagt Lärande
Motsvarande 15 veckor. Praktikplatser såväl i Sverige som utomlands.

Om Flygteknikcenter
Den före detta flygflottiljen i Ljungbyhed är platsen där ett modernt utbildningscentrum har tagit form. Utbildningarna på Flygteknikcenter bedrivs inom skolformerna gymnasieskola, yrkeshögskola samt som uppdragsutbildningar. Skolan har moderna och ändamålsenliga lokaler. I våra hangarer finns ett flertal olika typer av flygplan som används i de praktiska momenten av utbildningen.

Boende och fritid
Då skolan har riksintag kommer våra elever från hela landet. Merparten av eleverna bor på skolans elevboende.  På kvällstid finns det möjlighet till en aktiv fritid.

Att bo i ett elevboende medför att det blir en fin sammanhållning, men givetvis krävs det då att man visar hänsyn och respekt mot varandra. En annan positiv effekt är att boende, aktiv fritid och skola ligger inom gångavstånd. Detta medför att förutsättningarna för dig att lyckas med dina studier ökar ännu mer.

Framtiden
Efter utbildningen är du redo för att söka anställning som flygmekaniker eller vidareutbildning till flygtekniker inom Yrkeshögskolan. Efter en tids praktik som anställd kan du ansöka om certifikat hos Transportstyrelsen.

Utbildningen till flygmekaniker är bred och ger dig även möjligheter att arbeta med andra avancerade fordon och farkoster än flyg.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Flygteknikcenter - Klippans Gymnasieskola.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • FX