Drottning Blankas Gymnasieskola Örebro

Om DBGY Örebro

Drottning Blankas Gymnasieskola ligger centralt på Västra Bangatan 21, ett stenkast från Örebro resecentrum, vi har god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal.

Vi erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Alla våra utbildningar ger dig möjlighet till minst grundläggande högskolebehörighet.

De utbildningar som vi erbjuder är: Träning och ledarskap, Stylist, Frisör, Försäljning och marknadsföring, Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap samt Medier, information och kommunikation.

För oss är det viktigt med en bra gemenskap på skolan. Därför ser vi till alla lärare är tillgängliga för frågor, och att dörren till kontoren och lärarrummet ofta ska stå öppen. Här känner alla varandra och tycker om att umgås, även utanför lektionstid.

På DBGY Örebro erbjuder vi tid utanför schemat där alla elever får individuellt stöd för att nå just sina mål. Alla elever har en egen mentor som är en central del i varje elevs utveckling mot att nå sina examensmål. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam, där alla elever ges stöd.

Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår rektor så bokar vi in en tid som passar.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Örebro.

• HV
  • HA