Segragymnasiet

Styrka, Entreprenörskap, Gemenskap, Resultat och Anställningsbarhet = SEGRA!

En naturbruksskola med kvalité i fantastisk miljö som både ger anställningsbarhet direkt efter gymnasiet och möjlighet att läsa allmän högskolebehörighet. Skolans internat ger dig vänner för livet.

Lantbruk
Framtidens lantbruksarbetare! Vår utbildning har en stark koppling till moderna lantbruksföretag och de gröna näringarna. Praktisk undervisning varvas med teori och vi följer med i lantbrukets olika säsonger. Du kan välja mellan två profiler, entreprenad eller lantbruksdjur.

Hästhållning
Hästutbildning i framkant! Här kan du välja häst och ridsport med unghästfördjupning. Vår häst­anläggning ligger i en lugn och trivsam miljö och har ett stort utbildnings- och kontaktnät i häst­­branschen. Vi har nationell idrottsutbildning (NIU) för häst. Du kan ta med din egen häst till skolan.

Djurvård – Hund samt djursjukvård
Utbilda dig till en starkt växande bransch! Du får en bred hundutbildning och tränar varje vecka med din egen hund. Vi har ett eget hundtrim och fina moderna lokaler som är väl anpassade för vår utbildning inom hund och djursjukvård. Vi har fina hundstallar och du kan därför med fördel ta med din egen hund till skolan.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Segragymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • niu
  • NB
  • IMV