Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg

NÄR PROCIVITAS PRIVATA GYMNASIUM STOCKHOLM STARTADE sin verksamhet hösten 2017 gjorde vi det med gedigen erfarenhet och de bästa förutsättningarna. ProCivitas-skolorna har i tjugo års tid varit kvalitetsalternativet för elever i södra Sverige, och vår etablering i Stockholm har på kort tid skapat ett rykte bland Stockholms elever om att vara “en skola som levererar”. Allt vi gör i vår verksamhet genomsyras av största medvetenhet. Vi vill vara en skola där både elever och föräldrar upplever att det finns någon som verkligen tänkt till; en skola som hela tiden sätter elevernas upplevelse av och nöjdhet med skolan i främsta rummet.

Hösten 2019 öppnar vi nu ytterligare en skola i Stockholm - ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg

Vårt mål på ProCivitas Privata Gymnasium är framförallt att vi ska ge våra elever förutsättningarna att lyckas i sina fortsatta studier och i arbetslivet. För att leva upp till det målet är det en självklarhet att ge våra elever bästa möjliga undervisning, men vi ser det som lika viktigt att eleverna får utvecklas socialt samt att de stärker sin drivkraft och sitt självförtroende för att lyckas. De uppskattade lärarna på skolan brinner för sitt uppdrag och genom engagemang och glädje inspirerar och vägleder de eleverna till att ständigt överträffa sig själva. Om vi skall lyfta fram ProCivitas viktigaste resurser så är det just lärarna och våra studiemotiverade elever.

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg ligger centralt på Tomtebogatan 3 A i Solna. Goda kommunikationer finns oavsett vilken del av Stockholm våra elever kommer ifrån. Vi tycker att skolmiljön är viktig för trivseln på skolan och på ProCivitas ställer vi extra höga krav på lokalerna.

ProCivitas strävar efter att vara Sveriges bästa gymnasieskola, ett tufft mål som sporrar oss till ständig förbättring. På ProCivitas genomförs årligen flera omfattande enkäter där eleverna får utvärdera och tycka till om verksamheten, utvärderingar som visar hur långt vi är på vägen mot vårt mål. I utvärderingarna brukar eleverna lyfta fram våra fantastiska lärare, undervisningens kvalitet och trivseln. En ytterligare framgångsfaktor som eleverna betonar är att vi har mycket bra studiero i klassrummen, vilket är avgörande för att göra elevernas lärande effektivt.

Det är viktigt att utbildningen anpassas till samhällets föränderliga krav och att eleverna blir väl förberedda för eftergymnasiala studier på universitet. Vi är mycket glada över att många av ProCivitas elever kommer in på toppuniversitet såsom Handelshögskolan i Stockholm, London School of Economics, Yale med flera, och att de lyckas fantastiskt bra med sina studier där. Vi har en stor och aktiv alumniförening som utgör ett viktigt nätverk för våra före detta elever och som träffas flera gånger per år. Skolans samarbete med näringslivet är en hörnsten i utbildningen. Kopplingen sker bland annat genom att vi erbjuder alla elever en egen mentor från näringslivet men också genom en mängd gästföreläsningar.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg.

• NA