På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

OBS!
Hösten 2022 byter Framtidsgymnasiet namn till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra och blir en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Malmö ska söka till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra istället.

Därför ska du söka till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Vi vet att du vill lyckas i livet, såklart. Men det är inte alltid så lätt att veta var man ska börja eller hur man behåller fokus på skolan och betygen dag efter dag. Det finns mycket annat som drar, och ibland kan kompisar, familj och fritiden kännas både viktigare och roligare. Vi förstår det.

Därför ska du komma till oss på Praktiska Gymnasiet, här ser du varje dag hur du lär dig något du kan använda i ditt framtida yrke. Vi är experter på att anpassa din utbildning efter dig, ge dig självkänsla och en tro på dig själv. Du får dessutom en tydlig struktur att följa i skolan, vi vet att allt blir lättare då.

Du behöver inte veta allt om vad du vill göra i framtiden redan, men tillsammans med oss kommer du efter gymnasiet ha alla möjligheter få ett bra jobb, en bra lön och ett gott liv.

Våra klasser på skolan är oftast små och behöver du jobba i mindre grupp eller för dig själv kan du gå till studieverkstaden. Där finns det lärare som kan ge dig extra hjälp och stöd. Vi har en uppskattad restaurang där vi serverar frukost, lunch och fika. Det finns också ett gym och flera pingisbord som ofta används både på idrottslektioner och under raster. Allt för att du ska känna dig som hemma!

Vi har en skön stämning på skolan med härlig gemenskap och en trygg studiemiljö där alla blir respekterade för den man är och vill vara. Det är viktigt att du trivs och kan slappna av och när du pluggar och vi tar din arbetsmiljö på största allvar. På vår skola är alla viktiga och vi bryr oss om varandra.

Vi har nära samarbete med många företag i Göteborg och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EE
  • FT
  • VF
  • IMV
  • IMS
  • IMY