På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Hösten 2022 byter Framtidsgymnasiet Göteborg namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden


Vi vet att du vill lyckas i livet, såklart. Men det är inte alltid så lätt att veta var man ska börja eller hur man behåller fokus på skolan och betygen dag efter dag. Det finns mycket annat som drar, och ibland kan kompisar, familj och fritiden kännas både viktigare och roligare. Vi förstår det.

Därför ska du komma till oss på Praktiska Gymnasiet, här ser du varje dag hur du lär dig något du kan använda i ditt framtida yrke. Vi är experter på att anpassa din utbildning efter dig, ge dig självkänsla och en tro på dig själv. Du får dessutom en tydlig struktur att följa i skolan, vi vet att allt blir lättare då.

Du behöver inte veta allt om vad du vill göra i framtiden redan, men tillsammans med oss kommer du efter gymnasiet ha alla möjligheter få ett bra jobb, en bra lön och ett gott liv.

Vi har en skön stämning på skolan, där alla umgås med alla. Våra lärare är mer än bara lärare, många elever tycker att de också känns som kompisar som man kan fika ihop med på rasterna. Det tycker jag är fantastiskt, då är det också lättare att be sin lärare om extra hjälp om man behöver det.

Vi har nära samarbete med många företag i Göteborg och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet.

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EE
  • IN
  • VF
  • IMA
  • IMV
  • IMS
  • IMY