Vi ses på Sveriges största digitala Gymnasiemässa den 22 november 8.30-17.00 och den 23 november kl.8.30 - 20.00!
Vi ses på Dante-mässan på Täby RacketCenter kl. 10:00 - 15:30 den 19 november!

Marina Läroverket

Marina läroverket erbjuder följande gymnasieutbildningar:

Tiden i gymnasieskolan ska vara lustfylld och rolig samt ge en god grund för fortsatta studier eller yrkesliv – vi erbjuder allt detta.

Marina läroverkets övergripande mål är att våra elever:

  • Mår bra
  • Utmanas och lyckas
  • Behåller intresset

Skolans marina profil ger stora möjligheter för dig som har ett marint fritidsintresse och vill skaffa dig god behörighet för högre studier men också för dig som siktar mot en marin yrkeskarriär. Den marina profilen skapar förutsättningar att nå våra mål och vi vet att kombinationen teori och praktik leder till fördjupad kunskap.  Alla våra utbildningar ger möjlighet till grundläggande behörighet för vidare studier på högskolan.  

Långseglingar
Utbildningarna är unikt utformade kring respektive inriktning. Alla elever gör delar av utbildningen på skolans båtar och skepp. Vi genomför utbildningsseglingar i Östersjön, Nordsjön, Medelhavet och på Atlanten med skolsegelfartyget Älva och våra utbildningsfartyg Viksten och Petsamo. Våra seglingar ger, förutom äventyr, upplevelser och erfarenheter – personlig utveckling och vänner för livet!

För att kunna delta fullt ut i långseglingarna krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd. Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta skolhälsovården.

Välkommen ombord!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Marina Läroverket.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • SA
  • NB
  • MX