Kunskapsgymnasiet Norrköping

Här trivs du och lyckas med dina studier

Kunskapsgymnasiet Norrköping blandas lektioner och seminarier med workshops och personliga möten mellan lärare och elever. Det är så det ska vara på en skola, tycker vi. Individuella lösningar för att alla är olika och lär på olika sätt. Kunskapsgymnasiet startade år 2001 och är en av Norrköpings mest populära skolor. Hos oss trivs eleverna och känner sig rygga samtidigt som vi har studieresultat som hamnar i topp i kommunens skolkvalitetsmätning. På Kunskapsgymnasiet får du djupa ämneskunskaper och en möjlighet att utveckla dina framtidsförmågor.

En av dina lärare kommer att bli din personliga handledare och följa dig under din studietid. Din handledare coachar och entusiasmerar dig men har också koll på att du når dina mål och klarar det du föresatt dig.

Vi erbjuder tre högskoleförberedande program
ekonomiprogrammet får du en bred utbildning inom ekonomi och juridik. En spännande utmaning är att starta ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet och möta elever från andra Kunskapsgymnasier i tävlingen Business Challenge. Vi är stolta över att vara Östergötlands mest framgångsrika UF-skola.

Väljer du naturvetenskapsprogrammet kan du specialisera dig inom forskning eller ett eget intresseområde. Under ditt tredje år kan du även välja att läsa matematikspecialisering i samarbete med Campus Norrköping.

samhällsvetenskapsprogrammet arbetar du mycket i projektform med fokus på kommunikation.

Vi ger dig möjlighet att ägna dig åt ditt idrottsintresse samtidigt som du skaffar dig en utbildning och bra studieresultat
Om du idrottar på ett organiserat sätt kan du läsa idrott och hälsa 1 och 2-specialisering som är specialiseringskurser inom din idrott. Utövar du en annan idrott får du istället ett praktiskt pass varje vecka som kopplas till träningslära, mental träning, skadeförebyggande träning och tester mm. Dessutom får du agera ledare inom din idrott och prova på andra elevers idrotter.

Vi har flera olika idrotter i vår idrottsinriktning, exempelvis dans, innebandy, orientering, ridsport, friidrott, simning golf, gymnastik, handboll och tennis.

Gymnasieutbildningen omfattar 2 500 poäng varav 200 poäng är individuellt val och kan användas till dina idrottskurser.

Oavsett vilket program du väljer så kommer vi att göra vårt yttersta för att du ska trivas och utvecklas. Fullmatad med kunskap och framtidsförmågor blir du redo för framtiden!

Du vet väl att du är välkommen att testa att vara elev hos oss för en dag? Kontakta respektive skola så berättar vi hur du gör!

Visa mer

Kontakta Kunskapsgymnasiet Norrköping


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Kunskapsgymnasiet Norrköping. Kunskapsgymnasiet Norrköping hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!