JENSEN gymnasium Uppsala

JENSEN gymnasium Uppsala startade 2008 och har på kort tid blivit en omtyckt skola med gott rykte, bland annat på grund av kompetenta och engagerade lärare. Väljer du JENSEN gymnasium kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig. När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett om du vill läsa vidare på universitetet, börja jobba eller starta eget företag.

Hos oss råder framåtanda och positiv stämning!
Vi erbjuder en lugn och trygg skolmiljö med arbetsro. Vi tar din utbildning på stort allvar och här blir varje elev sedd och får möjlighet att utvecklas, såväl studiemässigt som personligt. Vi tar tillvara på elevernas intressen i undervisningen och har med vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten, en tydlig koppling till det som väntar efter gymnasiet. Kännetecknande för vårt gymnasium i Uppsala är den fina stämningen mellan elever och lärare. Som elev på blir du mött med respekt och lärarna utgår alltid från att du har möjligheter att lyckas!

Samarbete med näringsliv och universitet
Kontakter med verkligheten utanför skolan är en mycket viktig del av utbildningen. Vårt centrala läge skapar stora möjligheter till besök i olika verksamheter, något lärarna utnyttjar flitigt i undervisningen. Tingsrätten, Polisen, UNT, Forsmark och Psykologiska Institutionen är några platser som nyligen besökts. Vissa laborationer hålls i universitetsmiljö och du får testa på hur det är att tentaplugga på Carolina Rediviva och Dag Hammarsköldsbiblioteket. På Ekonomiprogrammet har vi bland annat ett nära samarbete med revisions- och konsultföretaget Grant Thornton.

Ett hälsoperspektiv som genomsyrar
Som på alla JENSEN skolor går du och dina klasskamrater på dagliga pedagogiska promenader. I Uppsala har vi en mycket bra lunchlösning där du erbjuds vällagad och näringsrik mat. Idrottsundervisningen är varierad och upplagd för att den skall passa alla. Som elev på JENSEN gymnasium Uppsala har du möjlighet att köpa rabatterade träningskort på flera av Uppsalas gym.

Program
På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng.

Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Välkommen till JENSEN gymnasium Uppsala!

Visa mer

Kontakta JENSEN gymnasium Uppsala


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till JENSEN gymnasium Uppsala. JENSEN gymnasium Uppsala hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!