JENSEN gymnasium Örebro

Välkommen till kvalitetsskolan som förbereder dig inför nästa viktiga steg i livet.

Som JENSEN-elev har du ditt gymnasium i hjärtat av Örebro. Det finns flera tankar bakom detta. Dels använder vi gärna hela centrum som klassrum, dels reser en stor andel av våra elever långt varje dag och du hör kanske också till dem som måste resa mer än en timme för att komma till Örebro. Som JENSEN-elev behöver du inte byta till stadsbuss efter en lång tåg- eller länsbussfärd. Det räcker med några minuters promenad från stationen. När skoldagen är slut kan det dessutom vara praktiskt att ha nöjes- och kulturlivet bara några minuter bort. Det är en bonus som vi bjuder på!

Du vet väl att...
...vi har fräscha lokaler, högst upp på Kompassen. Mitt i stan med panoramautsikt över Stortorget

...Chromebooks och Google Apps hjälper till att göra undervisningen både mer effektiv och roligare genom smidigare samarbeten mellan lärare och elever. Vi är först i hela Europa med att införa Chromebooks och Google Apps till samtliga elever och lärare i den här skalan!

Hos oss får du också...
...en trivsam och lugn studiemiljö. Vår skola präglas av en familjär stämning mellan lärare och elever. Vi har små klasser och det råder en trivsam och lugn atmosfär på skolan vilket bidrar till studiero och goda möjligheter för varje elev att lyckas med sina studier

...engagerade och kompetenta lärare. Tillsammans med din lärarcoach sätter du upp mål och gör en plan för hur du ska uppnå dem. Våra elever upplever att de kan påverka mycket, både vad gäller skolan som helhet och vad gäller undervisningen i en enskild kurs. Hos oss är elevdemokratin viktig – eleven står i fokus

...ett nära samarbete med näringsliv, universitet och högskolor. Vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten, ger en tydlig koppling till den verklighet som väntar efter gymnasiet. Vi tycker att det är viktigt att lära sig ta egna beslut, påverka, samarbeta och finna gemensamma lösningar. Vi har ett nära samarbete med såväl lokalt näringsliv som universitet och högskolor i närområdet. Du får bland annat arbeta med verklighetsbaserade case och projektarbeten. När du tar studenten har du ett försprång inför nästa viktiga steg i livet!

Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Välkommen till JENSEN gymnasium Örebro!

Visa mer

Kontakta JENSEN gymnasium Örebro


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till JENSEN gymnasium Örebro. JENSEN gymnasium Örebro hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!