JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. 95% av våra elever rekommenderar oss. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller starta företag.

Träning för verkligheten
Att få pröva det du läst i praktiken är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Därför jobbar vi med verklighetsbaserade uppgifter (Case) för att ta fasta på dina praktiska och sociala förmågor och färdigheter. JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med företag, organisationer och myndigheter. Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt. Varje år har du även möjlighet att sätta dina kunskaper på prov i vårt populära JENSEN-näste och JENSEN-tinget. Här får eleverna kombinera sina både kunskaper och färdigheter samt sina retoriska- och samarbetsförmågor. Detta tillsammans med ett tävlingsmoment gör att det blir ett spännande och utmanande för eleverna. I juryn sitter experter från branscherna inom företagande, ekonomi, juridik, psykologi och kriminologi.

Schema utan håltimmar
Schemat på JENSEN gymnasium liknar ett schema på universitet. Varannan vecka har du lektioner på förmiddagen och varannan vecka på eftermiddagen. Du slipper långa håltimmar och du kan planera din dag på ett bättre sätt. När du inte har lektioner har du möjlighet att gå på schemalagd och lärarledd Smart Study (läxhjälp) så att du ska få mer stöd att nå dina målbetyg, eller så använder du tiden för din idrott.

Studiero och trygghet
En skola med studiero och trygghet med en positiv studiekultur är en förutsättning för att lyckas med sina studier. På JENSEN gymnasium i Linköping finns just allt detta, eleverna menar dessutom att lärarnas kompetens och engagemang gör att man vill lära sig mer. Detta tillsammans med en god studiemiljö gör att det finns möjligheter för dig att nå både goda resultat och dina högt ställda mål. 95% av våra elever upplever att det är studiero.

Hälsoprofil
På JENSEN har vi hälsan i fokus - både den psykiska och fysiska hälsan. Vi tror på devisen ”må bra och prestera bättre”. Din hälsa, utveckling och studieglädje är nyckeln till en framgångsrik och väl fungerande skolgång. Både den mentala träningen och de pedagogiska promenaderna är uppskattade av våra elever och motverkar stillasittande och bidrar till ökad fokus och bättre inlärning. Hos oss kan du kombinera din idrott med dina studier på skoltid.

Traditioner bidrar till gemenskap och tillhörighet
En viktig del i att lyckas med dina studier är att det finns en god gemenskap och att du som elev känner en tillhörighet på skolan. På JENSEN har vi många traditioner som bidrar till en härlig gemenskap som uppskattas av både elever och medarbetare. Några exempel på återkommande traditioner är JENSEN-draget, vår årliga dragkamp, vårt speciella Halloween-firande, JENSEN-games och vår JENSEN-sittning, en sittning för alla nya elever i årskurs 1.

Här kan skicka dina frågor till JENSEN gymnasium Linköping.

• NA
  • EK