JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. 95% av våra elever rekommenderar oss. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller starta företag.

Träning för verkligheten
Att få pröva det du läst i praktiken är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Därför jobbar vi med verklighetsbaserade uppgifter (Case) för att ta fasta på dina praktiska och sociala förmågor och färdigheter. JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med företag, organisationer och myndigheter. Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt. Varje år har du även möjlighet att sätta dina kunskaper på prov i vårt populära JENSEN-näste och JENSEN-tinget. Här får eleverna kombinera sina både kunskaper och färdigheter samt sina retoriska- och samarbetsförmågor. Detta tillsammans med ett tävlingsmoment gör att det blir ett spännande och utmanande för eleverna. I juryn sitter experter från branscherna inom företagande, ekonomi, juridik, psykologi och kriminologi.

Effektiva studier med JENSEN-schemat
Vi tycker att det är slöseri med din tid att du ska ha håltimmar och långa raster i skolan. Därför har vi gjort ett schema som mer liknar det på universitet och högskola. Du studerar effektivt på skolan med korta raster och utan håltimmar - det gör att du får mer sammanhängande egen tid där du kan styra när du vill studera eller t.ex. utöva din egen idrott på fritiden. På JENSEN har du lika många lärarledda lektionstimmar och får därmed garanterad undervisningstid precis som på andra gymnasieskolor. "

Om det bara står kort om schemat så är det viktigaste att lägga till "På JENSEN har du lika många lärarledda lektionstimmar och får därmed garanterad undervisningstid precis som på andra gymnasieskolor. "

Studiero och trygghet
En skola med studiero och trygghet med en positiv studiekultur är en förutsättning för att lyckas med sina studier. På JENSEN gymnasium i Linköping finns just allt detta, eleverna menar dessutom att lärarnas kompetens och engagemang gör att man vill lära sig mer. Detta tillsammans med en god studiemiljö gör att det finns möjligheter för dig att nå både goda resultat och dina högt ställda mål. 95% av våra elever upplever att det är studiero.

Hälsoprofil
På JENSEN har vi hälsan i fokus - både den psykiska och fysiska hälsan. Vi tror på devisen ”må bra och prestera bättre”. Din hälsa, utveckling och studieglädje är nyckeln till en framgångsrik och väl fungerande skolgång. Både den mentala träningen och de pedagogiska promenaderna är uppskattade av våra elever och motverkar stillasittande och bidrar till ökad fokus och bättre inlärning. Hos oss kan du kombinera din idrott med dina studier på skoltid.

Traditioner bidrar till gemenskap och tillhörighet
En viktig del i att lyckas med dina studier är att det finns en god gemenskap och att du som elev känner en tillhörighet på skolan. På JENSEN har vi många traditioner som bidrar till en härlig gemenskap som uppskattas av både elever och medarbetare. Några exempel på återkommande traditioner är JENSEN-draget, vår årliga dragkamp, vårt speciella Halloween-firande, JENSEN-games och vår JENSEN-sittning, en sittning för alla nya elever i årskurs 1.

Kombinera din idrott med studier
Många idrottande elever väljer JENSEN eftersom vårt speciella schema gör det lättare att planera sin egen tid. Vi är skolan för dig som har höga ambitioner och vill satsa både på dina studier och din sport och samtidigt få verktyg för att må bra och hitta balans i livet.

Vad ingår i idrottsutbildningen?

  • Träning på skoltid inom din idrott.
  • Individuellt framtagna träningsprogram.
  • Idrottsteori vid återkommande teoripass.
  • Träning,undervisning och stöttning från både klubbtränare och behörig lärare.
  • Du tar del av JENSEN gymnasiums koncept som främjar hälsa och goda prestationer, såsom daglig mental träning och hälsosam kost.

Hur söker man?
Du söker som vanligt till det gymnasieprogram som du är intresserad av. Som individuellt val väljer du Idrott och hälsa 1- specialisering och Idrott och hälsa 2- specialisering. Det är inom ramen för dessa kurser som träningen genomförs. Individuella valen gör du när du påbörjat utbildningen hos oss.

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Visa mer

Kontakta JENSEN gymnasium Linköping


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till JENSEN gymnasium Linköping. JENSEN gymnasium Linköping hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!